Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

223: Når teamet er limet

Mange år tilbake i tid, da jeg var en fersk konsulent, satte jeg meg opp til et møte med en stor bedrift, en aktør så betydningsfull at det kriblet i konsulentårene mine bare av tanken på å ha dem som kunde. Som et ekstra sikkerhetstiltak, tok jeg med en kollega for å signalisere ekstra styrke. Vi hadde fått prentet inn i hodene våre at når potensielle prospekter var store, spennende og krevende, var det best å være to.

Så hilser jeg høflig, presenterer min kollega, og vi setter oss ved bordet. Men så skjer det – min kollega tar over showet fra starten av. Og hver eneste setning som forlater munnen starter med «Jeg har erfaring fra…» eller «Jeg legger vekt på…» Det er som om jeg plutselig har blitt usynlig. Jeg, som kommer fra et miljø hvor «vi» var mantraet og hvor enhver kommunikasjon utad skulle være kollektiv, blir nærmest målløs. Kollegaen min har tydeligvis glemt at jeg er til stede! Til tross for at jeg kommentere dette etter møtet, gjentar det samme seg gang på gang ute på kundebesøk. Til slutt bestemmer jeg meg for å ta styringen på møtene selv. Alene. Men jeg fortsetter å bruke «vi», og det fungerer overraskende bra.

Hvorfor var «vi» så viktig for meg? Vel, delvis fordi vi sammen hadde vært med på å utvikle og pleie verdier som var kjernen i vår merkevarebygging, tilpasningsevne og profesjonalitet. For meg var «vi» ikke bare en del av bedriftskulturen vår som ga retning, men det gjorde også alle på laget viktige. Vi skulle representere noe for våre kunder – vi skulle stå for noe sammen. Jeg identifiserte meg med disse verdiene og var stolt over å kunne formidle dem utad.

Når jeg tenker nærmere over det, kommer den sterke følelsen for «vi» også fra min tid med lagspill i idretten, gjennom fotball og håndball. Det var alltid «vi» – vi skulle vinne sammen – stå sammen i medgang og motgang. Selv om vi kunne jobbe med å bli individuelt gode, var laget, samspillet, omsorgen og rausheten for hverandre – essensielt. For hvis du som en egoistisk spiller scorer mål på mål uten å unne andre suksess, så er du ikke den spilleren man ønsker å ha på laget.

Lagspill som fungerer er som limet i enhver organisasjon. Selv i egen enmannshær i mitt eget firma, brukte jeg fortsatt «vi» når jeg snakket om Bevisste Valg. Og i 2016 skrev jeg at en vakker dag skulle «vi» bli VI, og det ble vi jammen for mer enn fire år siden.

Så nå er det VI med store bokstaver, og vi,  vi er litt av et team!

Vi er Signe Lindi og Tove M Fjellvang Lie i BEVISSTE VALG AS – vi bygger bærekraftige ledere og team 🧠🐘

Signe og Tove holder foredrag sammen på scenen

 

Back To Top