skip to Main Content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

220: Rastløshet – ikke bare negativt!

Jeg må innrømme det. Jeg har aldri vært god på ferier. På en måte må jeg bare komme ut av skapet og si det høyt; Jeg blir rastløs. Særlig de dagene hvor vi gjør lite og kanskje ikke noe nytt.  Og i år måtte jeg droppe skiturene for knærne mine ligger i trening etter et stygt fall tidligere i vinter, for så å bli sterkere til høstens «ferie» i Nord-Italia hvor vi blant annet skal gå i Dolmolittene. Da er jeg på utforskning. Da er jeg på nye eventyr. Og da rekker jeg ikke å bli rastløs.

Men jeg blir lett rastløs. Det ligger ikke for meg å sitte uvirksom eller delta i diskusjoner hvor de som vet minst snakker høyest. Jeg er dårlig der også. Da observerer jeg heller og velger å være stille. Men gi meg et spill, en bok, en film eller en dyp samtale. Gi meg natur, en fjelltur, en treningsøkt og ukjente stier.  Gi meg ekte menneskemøter, latter og gjensidighet. Gi meg utfordringer, gi meg en scene og la meg lære noe nytt.

Jeg har trent hele livet på å bli bedre på ferier. Jeg blir kanskje aldri god, men jeg kan bli bedre. Og jeg klarer det bruddvis og delt. Misforstå meg rett. Jeg koser meg med mine kjære. Men det må liksom skje noe. Og så er vi vel slik hele hurven her hjemme. Det ligger kanskje noe i genene våre.

Men å bli rastløs er ikke bare negativt. Det har flere positive sider:

  • Rastløshet kan være et tegn på at hjernen din er klar for nye stimuli og utfordringer. Dette kan stimulere kreativitet og inspirere til å utforske nye ideer og løsninger.
  • I noen tilfeller kan rastløshet motivere deg til å være mer produktiv og handle for å endre din nåværende situasjon. Dette kan føre til økt effektivitet og oppnåelse av mål.
  • Rastløshet kan oppmuntre til utforsking av nye områder, både fysisk og mentalt. Dette kan bidra til personlig vekst og utvikling.
  • Å føle seg rastløs kan være et tegn på at du er klar over at noe ikke er helt riktig eller tilfredsstillende i livet ditt. Dette kan føre til en dypere refleksjon over dine behov og ønsker, og til slutt til positive endringer.
  • Rastløshet kan stimulere nysgjerrighet og ønske om å lære nye ting. Dette kan føre til økt kunnskap og forståelse i ulike områder av livet ditt.
  • I noen tilfeller kan rastløshet være kroppens og hjernens adaptive respons på stress eller monotoni. Dette kan føre til at du tar handling for å forbedre din situasjon og trivsel.

Så selv om rastløshet noen ganger kan være utfordrende å håndtere, kan den også være en verdifull kilde til vekst, kreativitet og selvrealisering når den kanaliseres på en konstruktiv måte.

Allerede som barn og ungdom var jeg en rastløs sjel som kunne vandre rundt i stua, inntil mor ba meg stoppe fordi hun ble helt svimmel av meg. Det var hun som lærte meg denne sangteksten; De nære ting. Da hun sang denne, stoppet jeg opp. Jeg ble berørt. De riktige ordene har den effekten på meg. I dag vil jeg gi denne teksten til deg også, og jeg håper at den kan berolige flere rastløse sjeler der ute, som kanskje som meg, gleder seg til tirsdag og jobb igjen!

God 2. påskedag!

 

 

Back To Top