Å ta seg tid til å finne din lederidentitet er en viktig prosess for å…
209: Coaching er ikke en hobby
Coaching er en profesjon, men coach er foreløpig ikke en beskyttet tittel. Coaching er en prosess, i en avtalt tidsbestemt periode, der vi som coacher gir enkle verktøy, utfordrende spørsmål og øvelser – og som støtter og motiverer enkeltpersoner eller grupper for å oppnå personlige eller profesjonelle mål. Dette krever empati, kommunikasjonsevner og kompetanse i å hjelpe andre med å identifisere og overvinne utfordringer. Målet med coachingen er å fremme bevisstgjøring, selvinnsikt, læring og handling.
Coaching bør tas på største alvor fordi det kan påvirke menneskers liv og karrierer betydelig. Uten riktig kompetanse og etisk tilnærming kan coaching føre til feil og uønskede konsekvenser. Å være en ansvarlig coach betyr å være godt opplært og trent, forplikte seg til kontinuerlig personlig og faglig utvikling, og ha tilgang til veiledning for å sikre kvalitet og integritet i coachingprosessen.
Som coacher kan vi stå overfor utfordrende opplevelser og vanskelige følelser. Vi kan til og med forårsake skade. Derfor tar vi coaching på største alvor. Vi har respekt for våre klienter og er opptatt av å følge de etiske spillereglene som gjelder for alle oss sertifiserte coacher gjennom The International Coaching Federation.
Når du trenger en coach, bør du sjekke ut følgende fire punkter:
1. Er coachen opplært og trent til å coache?
Fra hvor har coachen sin utdannelse og trening? Personlig interesse eller erfaring er ikke nok. Hva er det som gjør coachen kvalifisert til å coache deg?
2. Har coachen erfaring fra det du trenger coaching i?
Vi kan ikke ta våre klienter lenger enn vi har kommet selv. Vår egen opplæring er kartet, og vår erfaring gir det liv. Har vi blitt coachet selv på det du trenger coaching i? Har vi selv vært hos coach eller psykolog? Har vi vært ledere?
3. Hvordan jobber coachen selv med sin egen faglige og personlige utvikling?
En coach som ikke deltar i kontinuerlig faglig utvikling blir sittende fast i egen komfortsone. Kontinuerlig faglig utvikling, spesielt når det gir nye metoder og perspektiver, sikrer at vi fortsetter å se verden på nye måter. Hvis vi ikke lærer selv, vil vi ikke kunne oppmuntre våre klienter gjennom deres egen læringsreise. Hvor går vi for å utfordre oss selv? Spør oss om det siste programmet vi deltok på som virkelig strakk oss og fikk oss til å tenke på nye måter.
4. Får coachen selv veiledning og coaching?
Klienter kan sjokkere og overraske oss, og til og med skremme oss. Alle coacher trenger selv en veiledende coach – som kan gi tilbakemeldinger, følelsesmessig støtte, utfordre og rådgi. En coach uten tilstrekkelig trening vil ikke kunne utvikle seg eller møte det uventede uten å i verste fall skade noen. Hva gjør vi som coacher for å strekke og utvide oss?
Alle som vurderer coaching bør stille disse spørsmålene til coachen de tenker å velge. Profesjonelle, seriøse coacher svarer deg positivt på dette.
Fordi ledelse starter innenfra, bevisstgjør og trener vi ledere, team og medarbeidere til å tro på seg selv og til å utvikle bærekraftig leder – og selvlederskap. Vi holder interaktive foredrag og fasiliterer skreddersydde workshops ifm kickoffs og andre møter.
I Bevisste Valg er vi profesjonelle, sertifiserte coacher med mer enn 1200 timer coachingerfaring av ledere og team(PCC CPCC), utdannet og trent ved the Coaches Training Institute (CTI), International Coach Federation (ICF) og ORSC CRR. Vi jobber kontinuerlig med å forsterke og utvikle både oss selv og våre konsepter knyttet til teamutvikling, leder – og medarbeidercoaching. Vi trener og jobber sammen med andre svært erfarne, skolerte og dyktige lederutviklere og MCC og PCC-sertifiserte coacher fra hele verden – blant annet gjennom Better Leaders , International Coach Federation – ICF UAE Chapter , Co-Active Training Institute og ORSC, CRR Global.
👉 Vi er Signe Lindi og Tove M Fjellvang Lie – vi bygger bærekraftige ledere, medarbeidere og team! 🧠🐘