skip to Main Content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

209: Coaching er ikke en hobby

Coaching er en profesjon, men coach er foreløpig ikke en beskyttet tittel. Coaching er en prosess, i en avtalt tidsbestemt periode, der vi som coacher gir enkle verktøy, utfordrende spørsmål og øvelser – og som støtter og motiverer enkeltpersoner eller grupper for å oppnå personlige eller profesjonelle mål. Dette krever empati, kommunikasjonsevner og kompetanse i å hjelpe andre med å identifisere og overvinne utfordringer. Målet med coachingen er å fremme bevisstgjøring, selvinnsikt, læring og handling.

Coaching bør tas på største alvor fordi det kan påvirke menneskers liv og karrierer betydelig. Uten riktig kompetanse og etisk tilnærming kan coaching føre til feil og uønskede konsekvenser. Å være en ansvarlig coach betyr å være godt opplært og trent, forplikte seg til kontinuerlig personlig og faglig utvikling, og ha tilgang til veiledning for å sikre kvalitet og integritet i coachingprosessen.

Som coacher kan vi stå overfor utfordrende opplevelser og vanskelige følelser. Vi kan til og med forårsake skade. Derfor tar vi coaching på største alvor. Vi har respekt for våre klienter og er opptatt av å følge de etiske spillereglene som gjelder for alle oss sertifiserte coacher gjennom The International Coaching Federation.

Når du trenger en coach, bør du sjekke ut følgende fire punkter:

1. Er coachen opplært og trent til å coache?

Fra hvor har coachen sin utdannelse og trening? Personlig interesse eller erfaring er ikke nok. Hva er det som gjør coachen kvalifisert til å coache deg?

2. Har coachen erfaring fra det du trenger coaching i?

Vi kan ikke ta våre klienter lenger enn vi har kommet selv.  Vår egen opplæring er kartet, og vår erfaring gir det liv.  Har vi blitt coachet selv på det du trenger coaching  i? Har vi selv vært hos coach eller psykolog? Har vi vært ledere?

3. Hvordan jobber coachen selv med sin egen faglige og personlige utvikling?

En coach som ikke deltar i kontinuerlig faglig utvikling blir sittende fast i egen komfortsone. Kontinuerlig faglig utvikling, spesielt når det gir nye metoder og perspektiver, sikrer at vi fortsetter å se verden på nye måter. Hvis vi ikke lærer selv, vil vi ikke kunne oppmuntre våre klienter gjennom deres egen læringsreise. Hvor går vi for å utfordre oss selv? Spør oss om det siste programmet vi deltok på som virkelig strakk oss og fikk oss til å tenke på nye måter.

4. Får coachen selv veiledning og coaching?

Klienter kan sjokkere og overraske oss, og til og med skremme oss. Alle coacher trenger selv en veiledende coach – som kan gi tilbakemeldinger, følelsesmessig støtte, utfordre og rådgi. En coach uten tilstrekkelig trening vil ikke kunne utvikle seg eller møte det uventede uten å i verste fall skade noen. Hva gjør vi som coacher for å strekke og utvide oss?

Alle som vurderer coaching bør stille disse spørsmålene til coachen de tenker å velge. Profesjonelle, seriøse  coacher svarer deg positivt på dette.

Fordi ledelse starter innenfra, bevisstgjør og trener vi ledere, team og medarbeidere til å tro på seg selv og til å utvikle  bærekraftig leder – og selvlederskap. Vi holder interaktive foredrag og fasiliterer skreddersydde workshops ifm kickoffs og andre møter.

I Bevisste Valg er vi profesjonelle, sertifiserte coacher med mer enn 1200 timer coachingerfaring av ledere og team(PCC CPCC), utdannet og trent ved the Coaches Training Institute (CTI), International Coach Federation (ICF) og ORSC CRR.  Vi jobber kontinuerlig med å forsterke og utvikle både oss selv og våre konsepter knyttet til teamutvikling, leder – og medarbeidercoaching. Vi trener og jobber sammen med andre  svært erfarne, skolerte og dyktige lederutviklere og MCC og PCC-sertifiserte coacher fra hele verden –  blant annet gjennom Better Leaders International Coach Federation – ICF UAE Chapter Co-Active Training Institute og ORSC, CRR Global.

👉 Vi er Signe Lindi og Tove M Fjellvang Lie – vi bygger bærekraftige ledere, medarbeidere og team! 🧠🐘

Back To Top