Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 204: Snart er den heldige time

Det synger i hvert fall vesla mi i år igjen, som for såvidt ikke er så liten lenger.

Heldig og heldig, fru Blom, tenker kanskje du. Det er i hvert fall sikkert at det snart har gått enda et år. Og er det pust i deg, så er du heldig. Du lever – du har overlevd – du er liv. 

Hvis du kunne beskrive året som snart er gått med ett ord, hvilket ville du ha valgt?

Innovasjon av Ukraina. Glohet sommer med tørke, branner og flom. Måneder med politisk uro i store deler av verden. En dronning er død. Rask inflasjon og høye strømpriser. Et kontroversielt fotball-VM. Streiker. Kvinnekamp om frihet i Iran  – mord og vold. Afghanske kvinner nektes utdannelse og frihet.

Uforutsigbarhet er blitt den nye normalen, og slik kommer det til å fortsette. Alle disse tingene som vi ikke kan kontrollere – som skjer utenfor oss selv – det gjør selvsagt noe med oss. Ikke desto mindre er det viktigere nå enn noen sinne og rette oppmerksomheten mot deg selv, det du kan kontrollere det som er mulig å gjøre noe med.

Bruk litt tid på å reflektere over året du har vært gjennom. Hvem har du vært, hva har du gjort og hva har du lært? Vær litt nysgjerrig på året du har gjennomført og klapp deg selv på skulderen. Det gjelder å feire sine små og store suksesser og ikke minst omfavne dine feiltastiske slag. Å anerkjenne deg selv som et helt menneske med alle endringer du har vært gjennom på godt og vondt – og tillate deg selv å være menneskelig på alle disse holdeplassene.

Så hvordan var året ditt?

  • Hva var dine utfordringer – og hvordan har du reagert på disse?
  • Hva var dine suksesser, små eller store – og hvordan feiret du disse?
  • Hva har du lært, og hvordan vil du bruke det du har lært hvis det kommer en «neste gang»?
  • Hvordan støttet du andre i familien din, teamet ditt, samfunnet ditt?
  • Hvordan har andre støttet deg?
  • Hvor snill har du vært mot deg selv? Og hvor snill har du vært mot andre?

Signe og jeg har reflektert over hvilket ord vi vil velge for året som har gått. Ordet for systemet oss. Det er ikke lett å velge. Modige kommer fort på bordet – vi har utvist vågalt mot. Vi har gjort en del nye ting, gang på gang krøpet ut av komfortsone og lært og utforsket nye ting, utfordret oss selv og vokst som mennesker. En coach kan aldri ta sine klienter lenger enn hen er kommet selv. Det er slik vi er: vi er levere – vi griper og skaper muligheter.  Mulig at levere ikke er et ord, men vi lagde det nå. Må vi velge et ord eller to  – så betyr alt dette kanskje at vi mest av alt har vært sprell levende – 100% hele mennesker i vårt trygge, levende samarbeid som har blitt styrket ytterligere dette året.

Jo, året har vært sprell levende!

Så står vi snart foran de ukjente dagene i 2023, dager som ligger der blanke og glitrer foran oss. Og vi ønsker for deg, som for oss selv, at du gir det nye året muligheten til å la de riktige tingene få plass i livet ditt –  til det som virkelig betyr noe. Og da handler det veldig ofte om å stole på prosessen uten å nødvendigvis vite alt.

I 2023 skal vi jobbe enda mer med foredrag, leder- og teamutvikling og coaching. Dette blir derfor ett av våre ord eller mantraer for 2023:

When you stop chasing the wrong things – you give the right things a chance to catch you.

Vi vil gjerne høre hva ditt ord eller mantra for det kommende året vil være og hvorfor?

 

En fredfull jul med dønn tilstedeværelse ønskes alle våre kunder og følgere! 

 

Signe og Tove

 

Back To Top