Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 191: Endringstimen

Høsten står i endringens tegn. Sommeren stikker fortsatt en tur innom på visitt, men sakte sirkler høstens oss inn, og drar oss inn i alt dette nye.

Husker du å puste med magen, løfte blikket – få perspektiver, være åpen og nysgjerrig? Du trenger ikke å løpe eller haste eller alltid vite destinasjonen. Hvorfor ikke la reisen være en del av målet?

Livets overganger kommer om vi vil eller ikke.

Og disse overgangene de gjør noe med oss. De er med på å bygge vår identitet og våre liv på godt og på vondt. Hver endring, hver krise, hver seier, hvert tap –  de gjør noe med oss. Og ettersom vi vokser opp og modnes, så lærer vi oss selv å kjenne bedre.

Selv har jeg denne høsten, sluppet to av mine døtre til nye studier utenfor bostedskommune og ei som har begynt på ny ungdomsskole. Igjen andre beveger seg videre til et nytt skoleår kanskje på samme skole og i en ny klasse. Og for ikke å snakke om alle voksne i alle aldre som skal inn i ny jobb, sin første jobb eller tilbake til den gamle. Noen har mistet noen, noen har kapret noen. Noen er blitt syke, noen er blitt friske.

Du får ikke forberedt deg på alt.

Og jeg sier som min datter gjør det;  noen ganger kan det være lurt å ikke planlegge eller se for seg  absolutt alt, men heller ta det som det kommer. Eller trust the process, som vi sier det på godt norsk.

Det fine er at noen ganger må vi våge å miste fotfeste for å få det bedre etterpå eller for å utvikle oss som mennesker. Vi må gjennom fryktsonen for å komme i lærings- og vekstsonen. I møte med fremmede – er de kun fremmede inntil dere blir kjent.

Frykt er en menneskelig følelse.  Hvis frykt setter oss i stillstand og apati og forhindrer oss i leve over tid – trengs det kanskje terapi og faglig hjelp. Men frykten er kommet for å bli og kan når den virker være en viktig veiviser.  En klok mann sa en gang  ”Gjør det du frykter, og fryktens død er sikker!”. Dette har alltid vært et av mine mantra. Kjenne på uroen når den kommer – ta på den– løfte den foran seg – studere den – snakk til den – Fordi du må se den og akseptere den,  for å overkomme. Frykt, uro og angst er en naturlig del av endringsprosesser. For å skape positiv vekst – må du være villig til å forsere mange hindre.

 

Så lev livet som en såpeboble med oppdrift. Mister du fart, er jeg helt sikker på at det er mange som vil blåse på deg, hvis du lar de.  For så svimlende kort er dette livet vi har fått.

En fin ukeslutt ønskes dere alle! Trekk pusten godt, husk å puste ut igjen – og ikke glem og blåse på noen når du ser det trengs!  

 

Back To Top