skip to Main Content
Nr. 163: Med Latter Og Takknemlighet På Din Side!

Nr. 163: Med latter og takknemlighet på din side!

Hvordan føles det å vinne? spurte jeg min yngste datter, etter at hun slo meg i spillet Villkatten. Hvorpå hun utbrøt; det kjennes som jeg er rik, jeg er rik! Jeg er så rik at jeg er blendet!! Oppglødd og teateralsk! Jeg vet hun har replikken fra en film hun har sett, kanskje Karlsson på taket…. Det snedige er at min kjære datter med Down syndrom, ofte setter disse replikkene hun lærer seg i morsomme og ganske ofte riktige settinger!

I dag er det jeg som kjenner meg rik, så rik at jeg er blendet! Etter en langhelg med gåturer på nye stier ute i vår deilige natur. Regndråper og solstråler, skog, fjell, rester av snø, sjøer, humlesurr og fuglekvitter, duften av våt mose og myrer samt hyggelig turfølge – og jeg tror jeg har sett verdens største mygg!

Og etter alt dette, kan jeg heldig vende tilbake til kontoret her på Lillestrøm. Hvor heldig var jeg ikke som fikk Signe som kollega rett føre koronaen brøt ut i landet vårt! Her holder vi fortet og motet opp med gode utviklende samtaler og ikke minst konsepter. Vi tror på det vi gjør, og gleder oss over gamle og nye kunder og klienter som stadig følger oss både innen coaching og rekruttering.

I tillegg er vi så heldige å ha latteren på vår side!

I følge britisk forskning er latter trolig eldre en språket, en urgammel sosial smøring som får oss til å ofre mer for fellesskapet. Sjimpansene ler også. I følge samme forskning er spontan latter trolig genetisk programmert, ikke tillært. Spebarn ler nemlig så tidlig som 17 dager etter fødselen, og lenge før de har lært sine første ord. Barn som er født blinde og døve, ler spontant. De kan ikke ha lært å le ved å ta etter andre, og det gjør det enda mer trolig at latter ligger i genene.

Vi mennesker ler vissnok i gjennomsnitt 17 ganger per dag. Latter kan gjøre at vi et øyeblikk mister kontroll, åpner opp og blir hemningsløse – nærmest bisarre. En latterkule kan få den mest høytidelige til å slå sprekker. Humor og latter binder oss mennesker sammen og gjør oss trygge på hverandre. Latter inkluderer, skaper tilhørighet og samhold. Latterforskere har også funnet at latter trolig forsterker immunforsvaret, demper smerter, gjør oss mer kreative og at vi lærer lettere. Latter er deilig smittende!

Og akkurat nå trenger vi latter og takknemlighet mer enn noen sinne! For det er ikke selvmedlidenheten og offerrollen som puffer oss videre – det gjelder å ha fokus på det som er mulig å gjøre noe med.

Vi håper at du slutter å lete etter feil i ditt liv, og heller leter etter ting å glede deg over og være takknemlig for! Og PS! – ikke glem å marinere noen i latter i dag da!

(

Back To Top