Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 158: Du får jobben, men vil du ha den?

Endelig sitter du der igjen. På intervjuet. Etter all research, alle jobbsøknader, telefoner, venting, møter, avslag, sitter du endelig atter på et nytt annengangsintervju. Og det går bra på intervjuet! Du har fått bekreftet at du har det som de leter etter av både evner, kompetanse, erfaring og motivasjon. De tror du vil passe inn. Et par dager etter, foreligger jobbtilbudet. Og du soler deg i seierens glans. Du fikk jobben!  I et tiendelssekund tenker du på magefølelsen du fikk etter siste møte, det var noe som skurret? Eller? Noe du ikke fikk deg til å spørre om. Sjefen som intervjuet deg, hadde sett på klokka, og konkludert med at da er vi vel ferdige? Og du lukket boken med spørsmålene du egentlig hadde tenkt å stille. Og du er så  inderlig glad for at møtet gikk bra. Og når  jobbtilbudet kommer, er du rask til å skrive under.  Legger lokk på det kroppen egentlig forteller deg. Hjernen, den rasjonelle biten av deg, tross alt, overbeviser deg om at dette er det eneste riktige. Og du begynner å glede deg til oppstarten. Og så starter du. Det tar ikke lang tid, før kroppen begynner å fortelle deg ting, du burde ha lyttet til før du skrev under. 

Noen som kjenner seg igjen? Hva kunne du ha gjort annerledes?

Forbered deg godt! Hva er viktig for deg å vite noe om før du takker ja eller nei til jobben? Hva er viktig for deg for at du skal være den beste utgaven av deg selv på jobb – trives og lykkes – få ut ditt potensiale?  Det å gjøre seg selv bevisst dette, er helt avgjørende for et godt, langt og fruktbart arbeidsforhold. Her er noen tips til litt av det du bør vite noe om før du takker ja eller nei:

 1. Bedriftens verdier og hvordan de leves? Kan du identifisere deg med disse?
 2. Hvorfor er de på jakt etter ny medarbeider/leder? Hvorfor sluttet den forrige -hvis det ikke er en ny stilling?
 3. Hva vil vente deg av utfordringer ved å ta over denne stillingen?
 4. Hvordan vil de beskrive arbeidsmiljøet? Sykefravær? Turnover? Konfliktnivå?
 5. Foreslå et møte med en eller flere som har jobbet der en stund for å danne deg ytterligere inntrykk av bedrift og bedriftskultur.
 6. Hvilken ledelsesfilosofi rår i bedriften? Beslutnings- og rapporteringsveier? Organisasjonskart? 
 7. Foreligger en strategisk rammeplan? Hvor ser bedriften seg om 5 år?
 8. Hvordan ligger de an når det gjelder den digitale utviklingen? Plattformer? Verktøy?
 9. Foreligger det en markedsplan?
 10. Hvordan er konkurransebildet?
 11. Økonomi? Omsetning og resultat?
 12. Utviklingsmuligheter?
 13. Hva forventes av deg i prøvetiden? Når forventer de at du er oppe og står i stillingen?
 14. Spør om hvordan du vil bli tatt i mot i forhold til opplæring, innføring i oppgaver og introduksjon? Finnes det noen plan? En fadder? 

Listen over er ikke komplett. Veldig ofte, vil du, uten å måtte spørre få svar på mange av disse tingene under intervjuene, samt ved å sjekke hjemmesider og offentlige tall. Men gjør research, og vær obs.  Alt du leser på hjemmesidene og sosiale medier, er ikke nødvendigvis slik det indre liv leves. Ha med deg de spørsmålene som er viktig for deg å få svar på, og våg å stille de! Både du og de som ansetter har en undersøkelsesrett. Det bør stemme for begge parter. 

Og du, ikke glem å lytte til kroppen! Kroppen din lyver nemlig aldri, men det kan hjernen finne på å gjøre. Koble dem sammen – og du får et unikt verktøy som gjør at du kan ta enda mer bevisste valg!

Sakte med sikkert vil arbeidsmarkedet våkne til livet igjen og det utlyses fortsatt stillinger i disse coronatider. Og kanskje, kanskje kommer det et tilbud gjennom ditt nettverk også?

Med ønske om en bevisst jobbsøkeruke til dere alle!

Back To Top