skip to Main Content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 157: Påskemorgen slukker sorgen?

Påsken er over! Men oppstandelsen lar kanskje vente  på seg?

Jeg husker meg selv på vei til en av mine første faste jobber. Nyutdannet. Nysgjerrig. Motivert. Struttende av optimisme og arbeidslyst. Jeg merket ikke noe de første dagene. Men etter noen få uker, etter en stund ble det slik, at jeg grudde meg til å komme om morgenen. Jeg pendlet langveis fra på den tiden. Kom med toget og måtte ta trikken videre opp til kontoret. Var alltid tidlig ute. Men hun som da var min leder, var aldri fornøyd. Hun nappet i fra meg konvoluttene hvis hun så jeg tilfeldigvis la ned en faktura feil (som om jeg ikke hadde oppdaget det selv), hang over skulderen min –  fnøs til meg da jeg skrev en skrivefeil, eller gjorde noe annet hun tenkte hun kunne gjøre bedre selv. Det var ikke alltid hun sa noe med ord. Men hun hadde et mesterlig kroppsspråk som kunne gjøre varme til kulde. Så det endte med at jeg ble stående nede ved Trafikanten til at jeg akkurat rakk kontoret tidsnok – Slik slapp jeg å være der mer enn jeg trengte. Den vonde klumpen i magen hver eneste morgen. Jeg unner ingen det samme! Jeg var pur ung – jeg meldte meg til et par vikarbyråer, og sa opp jobben til slutt uten å ha noe fast å gå til. Det ordnet seg veldig fort. Ære være! Slik havnet jeg selv i samme bransje. Jeg var heldig! Erfaringen lærte meg mye om lederskap – eller fravær av lederskap.

Livet tar fort sin vante form igjen for mange etter  lange ferier.  I år er det vel ikke så veldig mye som har sin vante form. For noen handler det om å komme tilbake til jobben de hater. Til oppgavene som ikke gir noen mening. For mange handler det i dag om å ikke komme tilbake til en jobb i det hele tatt. De mistet jobben rett før påske.

For noen handler det om å komme tilbake til en hverdag hvor de ikke er ment til å jobbe – men de skal likevel tilbake til sin hverdag. Uansett ståsted, gjelder det samme for alle; vi bør alle se oss selv i speilet og anerkjenne oss for det vi er der vi er.  

For vi leter stadig etter mening. Fordi vi kan det i vår del av den vestlige verden. Du tenker at det bør ligge en dypere mening bak alt dette du ikke liker å gå til – ikke liker å være. Særlig etter lange ferier, pleier det å skje noe med folk. Du begynner å lete etter nye muligheter – andre muligheter.  Og alt for ofte har du det for travelt med å komme deg vekk. Slik blir det en flukt fra noe, og du kan risikere å havne et sted nok en gang som også blir midlertidig. Fordi det var ikke så nøye hvor du havnet – du kom deg jo vekk? De verste tilfellene er der for de som sier opp uten å ha noe å gå til og så blir det vanskelig å få seg noe nytt.  Noen ganger er likevel dette den eneste muligheten til å finne tilbake til seg selv igjen.  Men i slike situasjoner er det lurt å ha flere tanker i hodet – særlig knyttet til økonomi og om du kan ha råd til å leve uten lønn i noen måneder.

Vi har alltid et valg liker vi å si. I disse dager vet vi at det er en sannhet med modifikasjoner, men du har likevel et valg for hvordan du vil takle det som skjer. Alle valg får konsekvenser. Det å ikke velge er også et valg.

Før du gjør noe som helst med eget liv og karriere, kan det være smart å gjøre opp et personlig regnskap; Hvor står du? Hvem er du? Hva har du? Hvor skal du? Og hva skal til for å komme dit?

Og det er ikke sikkert at drømmejobben ligger annonsert ute noe sted. Så det gjelder å bruke nettverket ditt godt og for alt det er verdt, og du bør absolutt ligge med en god profil på Linkedin som en begynnelse. I vår verden er din linkedinprofil din cv. Trenger du tips i forhold til din linkedinprofil, er det bare å ta kontakt med oss!

En god optimistisk tirsdag til dere alle – vi er helt sikre på at vi beveger oss mot lyset nå!

Hjertet og viljen, ikke den dårlige samvittigheten, bør styre hva vi velger og hva vi velger bort. (Hanne Hilde)

Back To Top