skip to Main Content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 152: Livet – det er dødelig det!

Nå står det om liv og død! Nå skal vi vaske hendene våre nå og være nøye med håndhygienen! Når var det vi mistet vår barnelærdom? 

1800-tallets leger gikk rett fra lik til fødsler, uten å vaske hendene. Ignaz Semmelweis var lege på denne tiden og har senere fått tittelen «mødrenes frelser» fordi han ved bruk av enkel håndvask fikk dødeligheten blant nybakte mødre til åstupe.

I dag skrubber og skurer verdens leger hendene til hudløshet, og min generasjon har vokst opp med streng oppdragelse knyttet til såpe og håndvask! Du skulker bare ikke den, med eller uten Corona i lufta! Jeg kan huske at storebroren min tvang meg tilbake til vasken, om han ikke hørte at jeg hadde skrudd på vannet.

Så er det dette med frykt og mennesker da. Hva er det med oss mennesker som frykter død og sykdom så sterkt at vi glemmer å leve? Verner vi om frykten som om den er det kjæreste vi eier? Slik at får vi en fellesskapsfrykt og et stammespråk knyttet til denne? Slik at vi kan bekymre oss kollektivt og skape enda mer angst og nevrotisme? 

Skaper vi liv, skaper vi død, skrev jeg i et tidligere innlegg. Død og sykdom bør ikke komme overraskende på noen av oss. Bare i Norge dør det i snitt 350 mennesker som drikker seg ihjel. Tilsammen dør over 3 millioner på verdensbasis hvert år av årsaker knyttet til alkohol. Så kanskje dør flere av å drikke corona, enn å bli smittet av corona? 

Min mening er ikke at vi ikke skal ta corona-viruset alvorlig og ikke følge de retningslinjer og instrukser som blir gitt. Min mening er at vi ikke bør velte oss i en kollektiv frykt og bruke energi på ting vi ikke kan gjøre noe med. Det er bortkastet energi. Hva om vi heller lar dette være nok en påminnelse om at livet er dødelig, og at vi bør strebe etter å leve det livet vi ønsker her og nå. Tilstede. I mens skjer livet. Alltid. Små og store ting som er utenfor vår kontroll. Å lære seg til å leve i det å ikke vite alt, slippe kontrollen, jeg tror at det er noe av det viktigste vi mennesker kan trene på. For akkurat nå virker det som om vår helseopptatthet er vår største trussel mot helse.

Akkurat nå er det noen som dør. Noen får beskjed om at de skal dø. Selv vet du kanskje ikke når du skal dø. Men vi er nødt til å ta det innover oss; vi skal alle dø. Men la oss først leve – hvert minutt – hvert sekund! Vi har ingen tid å miste!

La livet handle om å lytte til egen rytme med respekt for deg selv og den du er innerst i ryggraden. At du slutter å piske deg selv rundt og skylde på ting utenfor deg selv, og heller utvikler deg til å bli en selvhjulpne selvleder. Vi må fjerne oss fra offerrollen – som det er alt for lett å sette både seg selv og andre i. Og selv om du ikke alltid har et valg i forhold til hva livet gir, så har du alltid et valg i forhold til hvordan du takler det du blir gitt.

I mens la oss leve med å ikke ha kontroll og det å ikke vite alt. Og la oss ha fokus på det vi kan gjøre noe med og prise oss lykkelige over at vi ikke er født som døgnfluer!

Våg å stå i deg selv, selv om det stormer rundt deg! Ha en spennende uke!

Back To Top