Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 137: Nyutdannet – hva nå?

Endelig står du der stolt nyutdannet, klar for livets spennende reise inn i din kanskje første faste jobb. Men hvordan skal du sørge for for å bli valgt som den ene blant alle de nyutdannede og alle de andre som allerede er på jobbmarkedet fordi de ufrivillig er arbeidssøkende? 1 av 4 som allerede er i jobb, ønsker i tillegg å bytte jobb (SSB).

Uavhengig av hvordan jobbmarkedet er eller ikke er, og helt uavhengig av hva slags utdannelse du har, skal du vite at vi som rekrutterer, alltid er på jakt etter å fylle en ny eller eksisterende stilling som har et sett med oppgaver og mål som krever noe av den som søker i forhold til a) erfaring/kompetanse, b) personlige egenskaper, c) evner/ferdigheter og d) motivasjon.

Som nyutdannet har du en gedigen salgsjobb å gjøre!

Selv om det ikke er selgerjobber du søker, så må du altså tvinge deg selv til å tenke som en selger for å komme i mål med drømmejobben eller kanskje en jobb overhodet. Vi må vite hva du har å selge – og om det du har å selge – er noe vi ønsker å kjøpe.

Før du kaster deg ut i jobbsøkerprosessen, bør du starte med en bevisstgjøring av egen ressursplattform; Hvor står jeg? (hva passer jeg til/har evner til) Hvor skal jeg? (hva har jeg lyst til) Og hva skal til for å komme dit? Å være en god, bevisst jobbsøker handler først og fremst om å finne gode svar på disse tre spørsmålene. For hvis du ikke vet hva du skal søke eller hvilke oppgaver som trigger din motivasjon og arbeidsglede, spiller det i ingen rolle hvor du havner.

Hvem er du innerst i ryggmargen?

Når du har dine «produktspesifikasjoner» klare, er du langt på vei mot nye muligheter. Så kan du henvende deg til nettverket ditt, og fortsette å bygge og utvikle eget nettverk parallelt med at du søker konkrete stillinger. La de du kjenner få vite hvor du er på vei – hva du ønsker – hva du har å selge. De aller fleste mennesker du kjenner, vil deg vel! Snakk med naboen, med venner og venners venner – jobb målbevisst med nettverksbygging gjennom Linkedin og eventuelt andre kanaler der det er naturlig.

Mellom 40 og 50 % av alle stillinger annonseres ikke – derfor kan det hende at du går glipp av drømmejobben fordi ingen fant deg fordi du ikke hadde brandet deg selv i tilstrekkelig grad i de riktige medier eller nettverk. For at vi skal finne deg, må du synes på de arenaer hvor vi som rekrutterer leter. Linkedin er et slikt sted. Det er også lov å ta direkte kontakt med bedrifter, samt linke seg til en headhunter eller to. For hver ny kontakt – øker muligheten – der du er høflig og tydelig på hva du vil med kontakten.

Jobbsøkingen kan fort bli vellykket om du evner å ha et levende stort nok nettverk som du selv tar aktiv del i. Aldri har vi hatt så mange arenaer til å kunne møtes og brande oss selv -både på nett og f2f. Sørg for å ta vare på kontaktene du møter på din vei – du trenger ikke å være «bestevenn» med de du linker deg til på Linkedin.

Felles agenda!

Når du så kommer på intervju bør arbeidsgiver og du i bunn og grunn ha samme agenda for å finne mest mulig ut av det om hverandre. Kjenn din besøkelsestid når du er på intervju og sørg for å stille egne spørsmål tilbake – så du også blir trygg på at arbeidsgiver er et blivende sted i pakt med dine verdier;

1) Har du forstått jobben som skal gjøres – vet arbeidsgiver hva han egentlig leter etter? 2) Er du den du sier du er – er arbeidsgiver den han sier han er? 3) Er du samarbeidsdyktig – hvorfor sluttet han du skal erstatte? 4) Er du generøs – hvordan utarter generøsiteten seg hos arbeidsgiver? 5) Behandler du andre med respekt – hva vil de ansatte hos arbeidsgiver si om det samme? 6) Er du til å stole på – er arbeidsgiver til å stole på? 9) På hvilken måte vil det lønne seg å ansette deg- på hvilken måte vil det lønne seg for meg å jobbe hos deg?

Et hav av spørsmål som kan stilles og snus begge veier – dette bare for å få deg litt på tanken! Gå så ut i verden, og vær ikke redd for å skinne som deg selv!

Lykke til med jobbsøkingen – og link deg gjerne til meg på Linkedin; https://www.linkedin.com/in/tove-m-fjellvang-lie-25133a6/


Back To Top