skip to Main Content
Nr. 135: Våger Du å Være Sann?

Nr. 135: Våger du å være sann?

Hvis du fikk velge jobb på øverste hylle, helt ukritisk, hva ville du ha valgt å jobbe med? Hva ville du velge å gjøre? Hva ville du velge bort?

Jeg må kjenne at hjernen og hjertet synkroniserer, sier han. Da kjenner jeg at jeg lever! Uansett, har det alltid vært viktig for meg å gjøre en så god jobb som mulig der jeg er – uansett hva jobben har vært. Det ligger i ryggraden – det er den jeg er! Det er snodig at ikke alle er der, men det er de faktisk ikke! forsetter han ivrig. Et sted måtte jeg leve ut noen verdier som ikke var meg, jeg kan ikke det i lengden, sier han, jeg kan ikke gå på akkord med meg selv og det jeg står for. Da finner jeg meg heller noe annet å gjøre.

Og hvordan er det med deg? Lider du av «dømt-til-å-bli-der-du-er-viruset», sier du? Eller lider du av «man-vet-hva-man-har-men-ikke-hva-man-får-viruset»? Uansett hvor ille du har det, så vet du i hvertfall at du har det ille i kjente omgivelser – med en og annen hyggelig kollega – innimellom? Eller hva med «dette-er-jo-det-eneste-jeg-kan-viruset»? Eller det verste av de alle «det-blir-vanskelig-viruset»!

Hva er det verste som kunne skje hvis du tar av deg maska og følger drømmen – eller noe i nærheten av en drøm – et ønske – et mål- noe du alltid har hatt lyst til å gjøre? At du tar noen skritt på nye veier -små eller store?

Hva vil være det verste med å våge? Våg å være ærlig? Våg å være fri? Å våge og velge det ukjente – og la frykten bli til kraft? For alt ligger i deg! Verktøyet har du, men du trenger kanskje hjelp til å oppdage det? Alt er i deg – alt det du trenger å være – er du!

Med mot nok, gjør du frykt til kraft – og det utroligste vil kunne skje!

Ha en vågal uke!

Våg å være (av Hans Olav Mørk)
Våg å være ærlig, våg å være fri 
Våg å føle det du gjør, si det du vil si. 
Kanskje de som holder munn er reddere enn deg? 
Der hvor alt er gått i lås må noen åpne vei.
Våg å være sårbar, ingen er av stein. 
Våg å vise hvor du står, stå på egne bein. 
Sterk er den som ser seg om og velger veien selv. 
Kanskje de som gjør deg vondt er svakest likevel?
Våg å være nykter, våg å leve nå. 
Syng, om det er det du vil – gråt litt om du må. 
Tiden er for kort til flukt, bruk den mens du kan. 
Noen trenger alt du er og at du er sann!

Back To Top