skip to Main Content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 133: Gjest i fremmed hus?

Dette er da virkelig så mye dårligere enn i Norge, sier hun. Dette hadde ikke skjedd på en restaurant i Norge. Så gammeldags! Jeg kommer ikke til å gi noe driks. …..Og hvordan kan de finne på å ta med hunder på toget? Hva er de med italienske kvinner? ……De røyker jo som noen svamper – tror de er verre enn menn. Og er det lov til å røyke overalt her? …….Hvorfor har de bygd denne muren slik? Det er jo helt galematias! ……Og butikkene? Det er jo nesten ikke mulig å få øye på de. Hvorfor skiltes det ikke bedre?

Bruddstykker av en samtale.

Hvordan er det med deg når du er på reise i fremmed land? Hva velger du å ha fokus på når du reiser som gjest?

Har du forsøkt å reise med «beginners mind»- og latt sammenligningsbrillene bli igjen hjemme? Hva du velger å ha fokus på, er avgjørende for hvordan du tenker om reisen i ettertid.

For meg starter reisen, når kofferten er sjekket inn. Fra da er reisen i gang, reisen som for meg er like viktig som målet. Som en ekspedisjon! Nysgjerrighet og forventning hånd i hånd. Jeg er en samler. Samler på inntrykk. Ord. Situasjoner. Opplevelser. Menneskemøter. Smaksopplevelser, språk, kultur og historie. Jeg har ikke behov for å gå i all verdens kirker når jeg er på slike turer, men da velger jeg heller å la det være. Men bortsett fra det, samler jeg skatter som berører og som jeg lærer noe av. Respekt, høflighet, raushet og tålmodighet, viser veier til positive opplevelser og nye vennskap.

På siste solfylte tur til Italia, satt vi utendørs i hagen på en flott restaurant hvor vi hadde blitt servert særdeles mange gode retter tidligere. De snakket ikke engelsk, men blide og ivrige anbefalte de noe glutenfritt, som jeg ba om på mine få ord på italiensk, og jeg ble strålende fornøyd da det attpåtil var noe jeg oppfattet som en delikatesse. Så jeg bestilte to, og min mann og jeg fikk hver vår. Det smakte godt, de første skjeene – men det var en noe merkelig konsistens, og det både lignet litt på kjøtt og ikke… Jeg begynte å studere konsistensen, og søkte så opp på google hva det kunne være… Jo da, kumage – en del av alle fire – i en slags tomatsaus med parmesan på toppen. Hadde vi ikke hatt google… så hadde vi kanskje spist opp? Hvorfor det skjedde, det som skjedde, er jeg ikke helt sikker på, men vi ble begge brått veldig kvalme uten å være nevneverdig stolte av det – og vi klarte å ikke å spise mer… Jeg måtte le, for helt til at jeg skjønte hva det var… så smakte det faktisk ikke så verst!? Vi spiste ikke noe mer den dagen. Men vinen var god den! Og slik lærer vi! Så heldige å få lov til å kunne være gjester i fremmede hus! Så heldige å få lov til å utvide horisonten!

Dine tanker, skaper dine opplevelser! Uten sammenligningsbrillene, vil du kunne nyte reisen og reisemålet på en befriende, spennende ny måte – og kanskje i større grad oppleve nye ting som med et barns utforskende nysgjerrige, lekende og fordomsfrie øyne?

Men hvis du tenker i din selvgodhet at alt er bedre i Norge, og du primært vil ha det akkurat som du alltid har det i Norge, så kan du kanskje like godt velge å bli hjemme?

God uke!

Back To Top