Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 125: Du er noe! Og noen ganger er du bedre i noe enn andre!

«Jeg liker bare ikke å skryte, » sier klienten min foran meg. «Det rett og slett stopper seg for meg på intervju når de spør hva jeg er god til. Jeg liker ikke å snakke om det.» Dette har jeg hørt fra kvinner og menn veldig ofte de siste ukene! Derfor ville jeg repost en litt eldre bloggpost som jeg postet for noen år tilbake.  Så har vi lært at det ikke er bra å skryte av oss selv.  De fleste har vel en eller annen Jante, som står på skulderen og sier at du ikke skal tro du er noe og ihvertfall ikke bedre enn andre! Men hva vil det egentlig si å skryte? 

Slår du ordet opp – kommer synonymene annonsere, lansere, rope høyt, reklamere, vise seg fram, markedsføre, stikke frem nesa,  briljere, rose, prale, lyve, braske, prange, hovere, imponere, bravere, kjekke seg,  stikke nesa i sky osv.

Du bør for all del ikke lyve. Men skal du ha en jobb, må du kunne markedsføre seg selv. Du må vite hvordan du er skrudd sammen.

«Hvorfor må vi skryte av oss selv?  Kan de ikke bare se hva vi har gjort tidligere?»

Jeg ber deg ikke om å skryte. Å skryte for å vise at du er bedre enn andre, bare for hevde deg selv og vise deg – er kanskje sjelden sympatisk. Men når du skal på intervju, kan det være smart å tenke over hva det er stillingen krever – ved å analysere annonse, bedrift og alt det er mulig å finne ut av i forkant av et intervju.  Det å tenke nøye gjennom hva har jeg av det som skal til for å gjøre de oppgavene som stillingen krever?  Hva er jeg god til? Hva vil referansene mine si at jeg er god til i jobben min? Hva setter andre pris på hos meg på jobb? 

Det er på ingen måte feil å være fornøyd med seg selv eller kunne si noe positivt om seg selv. Et godt gjennomført intervju, er et godt forberedt intervju – ikke minst hvis du kjenner at selvskryt ikke er noe for deg. At du har satt deg ned og laget et personlig regnskap over hva du har å tilføre og bidra med. Men også at du klarer å balansere det med egne refleksjoner over det du mangler eller ikke har så mye av. 

Handlinger er ofte uansett den beste måten å få folk til å se deg og hvem du er. Er du en raus, hjertegod, samvittighetsfull medarbeider – vil du på et eller annet tidspunkt uansett bli sett. Men på jobbintervju må du ha reflektert over hvordan du er skrudd sammen og kunne svare og kommunisere tydelig og entydig.  Du er ofte i konkurranse med mange om denne ene jobben. 

Og til sist gjelder det å huske – at det er ikke alltid hva du sier – men hvordan du sier det – som vil avgjøre hvordan de vil huske deg når du forlater intervjuet. Tenk litt på det! Hvordan vil du at de skal huske deg når du har forlatt intervjurommet? Det beste er jo om de får lyst til å møte deg en gang til – eller i beste fall ansette deg?

Så gjør jobben skikkelig – våg å se deg selv i speilet. Tenk over hva du vil si, hvordan du vil si det – i kraft av valg av ord, stemmeleie, kroppsspråk, øyekontakt og holdning. Det er så mye som påvirker budskapet vi kommuniserer. Tren, tren og tren – for jeg vet at om ikke alle er gode til alt – så er alle gode til noe! 

Husk det er lov å være glad og stolt på både egen og andres vegne – ha en selvanerkjennende uke!

Det er ikke rart at så mange får dårlig selvtillit. I 18-årsalderen er vi blitt rost gjennomsnittlig 25 000 ganger. Samtidig har vi fått negative bemerkninger 225 000 ganger!

Liv Arnesen

Back To Top