skip to Main Content
Nr. 122 Hva Om Det Kan Være Lett?

Nr. 122 Hva om det kan være lett?

Du sier det som om det skal være så lett, sier han foran meg. De færreste synes det er så lett å endre seg. Han ser på meg spørrende.

Nei, svarer jeg. For mange er det mye lettere å velge å bli i det som er, selv om det er smertefullt, selv om det gir sorg, angst, sinne, frustrasjon og i verste fall sykdom. Det er mange som velger å bli der. Kanskje har de mistet kontakten med hvem de er innerst inne, kanskje velger de bevisst å bli for en stund, som en del av en strategi for å komme seg videre, senere. Kanskje har sabotørene overvunnet stemmen i deg som vet best og du har resignert. Du må ikke endre deg, men du kan. Hvis du vil. Og det handler ikke å endre seg til noen du ikke er. Det handler om å reise tilbake til den du er, innerst inne og leve i pakt med det. På den måten handler det om å komme hjem til seg selv. Å ikke velge den reisen, er også et valg. Det valget har du. Og nå snakker jeg ikke om livet som skjer, det som er utenfor vår kontroll – det du ikke kan ta ansvar for. Men jeg snakker om det du kan ta ansvar for. Det eneste du kan ta ansvar for; Hva du selv sier, føler, tenker og gjør. Og hva om det kan være lett – eller lettere enn du tror?

Så hvordan vil du ha det, hjemme hos deg selv? Hva er viktig for deg? Hva er det du ikke kan leve foruten? Hva ønsker du å tenke tilbake på når du sitter der som 80 år – snart ved reisens ende? Hva skal stå på din gravstein?

Det finnes ingen quick-fix for reisen hjem til deg selv, men der det er vilje der er det mindre motstand – og hva om du plutselig befinner deg i mulighetenes land? Hvordan ville det oppleves?

En spennende øvelse kan være å tegne din egen tidslinje – eller livslinje om du vil. Se nedenfor. Ting som har vært dine milepæler, ting som har utviklet deg, påvirket deg og ditt liv og gjort deg til den du er – hva mer er her og nå og i fremtiden? Hva lengter du etter? Hva mer drømmer du om? Det kan være små og store ting, kun definert av deg selv og ingen andre. Kanskje vil du oppdage ting du ikke har sett før? Så? Hva venter du på?

God reise!

Back To Top