Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 121 Når er det egentlig at alderen slår sprekker?

”Jeg er en ungdommelige 55 åring altså,” sier han. Vi har akkurat tatt hverandre i hendene og presentert oss for hverandre. ”Ja, jeg er ikke så gammel – det er bare et tall. Jeg er ung og aktiv, og kan nok løpe om kapp med hvilken som helst 30 åring og fortsatt ha en sjans!” Jeg rekker ikke å svare. ”Ja, jeg trodde ikke at jeg skulle bli kalt inn til intervju fordi jeg er såpass senior, skjønner du,»fortsetter han litt unnskyldende.

Han er kalt inn til intervju, og sitter der neste vantro over å ha blitt innkalt. Han har søkt mange jobber, og han prøver febrilsk å skjule sin påbegynnende triste resignasjon.

”Alder var ingen kriterie for denne jobben sist jeg sjekket, ” svarer jeg med et glimt i øyet. ”Jeg håper virkelig ikke det sto noe om alder i annonsen?” spøker jeg videre. Han ser på meg usikkert, og smiler ”Nei da, men jeg har søkt så mange jobber nå og…”

Jeg forteller ham om prosessen, om hvorfor jeg har kalt ham inn, og hva han kan forvente gjennom intervjuet og i den videre prosess, før vi starter. Jeg forteller at jeg så objektivt, nøytralt, fordomsfritt og så nysgjerrig som mulig vil stille alle kandidater de samme spørsmål knyttet til kompetansene, egenskapene og evnene vi er på jakt etter – dessuten er jeg opptatt av å finne ut hvem han er innerst inne – hva er hans verdier – hva er viktig for ham – hva han står for og hvorfor han har lyst på stillingen.

Han slapper litt mer av. I løpet av den første timen har han likevel greid å fortelle flere ganger om hvor gammel han er og hva alderen har å si eller ikke si.

Når blir man egentlig senior? Senior er et menneske som er eldre – det motsatte av junior. Arbeidslivet fylles av titler med senior i seg. Jeg har ofte tenkt at dette med senior er knyttet til alder, som et bevis på lang erfaring og kompetenthet – som i ”seniorkonsulent” – ”seniorrådgiver” osv. Men sjekker man rundt i dag, ser man tittelen brukt på de også rundt 30. Hva avanserer man til da som 50 åring? Er det egentlig da alderen begynner å slå sprekker – i hvertfall i hodene på folk?

Forskning viser at eldre i gjennomsnittet er like produktive som yngre. Det man presterer i jobben, har primært sammenheng med arbeidsevne og arbeidslyst.       (Seniorpolitikk)

Kjære kandidat, bli ikke den som setter fokus på alder i intervjuet eller i søknadsbrevet! Har du først blitt kalt inn til et intervju, er du kvalifisert. Ha fokus på det som er viktig for stillingen – la ingen begrense din motivasjon eller kapasitet – du må heller ikke begrense deg selv! Skal du komme deg videre i en jobbsøkerprosess, må du velge å stoppe disse usanne, negative fordommene du har om alder. Ha fokus på det du har – ikke det du ikke har!

De fleste har noen sprekker, og disse sprekkene kan tenkes å være fyllt av visdom – velkommen som motivert søker!

Back To Top