Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 116: Verden trenger at du skinner som deg selv!

Men jeg trenger ikke å agere så stort, sier hun forsiktig.  Det er så mange som er flinkere enn meg, fortsetter hun og ser ned. 

Nei, det er ingen ting du trenger!  Det er ingen ting du må! Du kan velge å sitte på sidelinjen og føle deg et nummer for liten. Du kan velge å straffe deg selv med negativt selvsnakk og konstruerte sannheter om deg selv og at du ikke duger eller er elskverdig nok. Du kan velge å drive deg selv til vanvidd – når du egentlig burde feire og skinne som deg selv.

Som barn var hun fri, stormfull og glad. Lekte med vinden, trærne og steinene i skogen. Hun skrev dikt og kunne liksom seile på de villeste hav og finne skatter under hver en stein. Hun sa i mot når de voksne snakket, når hun syntes at de vrei på sannheten. Så ble hun hysjet på, og hysjet på – til slutt måtte hun gå på rommet. Fordi hun blandet seg inn i de voksnes samtaler. Hun forsto fort at det var best å sitte stille, krympe seg og gjøre seg liten så hun ikke syntes. Slik fortsatte hun å velge strategier så hun ikke syntes, ikke være til bry. 

Så mange ubrukte ressurser som forblir ubrukte, fordi du lever med en rekke konstruerte sannheter om deg selv. «Det klarer jeg ikke!» «Det der får jeg aldri til!» «Det kunne jeg aldri ha gjort!» «Hvis jeg bare hadde vært tøff nok!» «Hvis jeg bare hadde vært litt vakrere!» «Og ikke så redd!» «Jeg er for dum!» «Jeg er for feig!» «Hvis jeg bare hadde vært klok nok, smart nok!» «Hvis jeg bare var litt eldre eller litt yngre.» «Hvis jeg bare hadde vært en helt annen enn meg selv!» «De kommer nok til å finne det ut, at jeg ikke har noen verdi!»

Og det verste er at alt dette negative selvsnakket kanskje ikke kommer fra eget hode en gang? Hvem plantet det der i utgangspunktet? Var det noen som sa det til deg da du var barn, ungdom eller tidlig voksen? Foreldre? Søsken? Slekt? Venner? En lærer? Din første sjef?  «Det får du ikke til!» «Vi er litt dumme i vår familie!» «Du er nok ikke så lur» «Vær forsiktig!» «Ikke tro du er noe!» «Du klarer det aldri!» «Ikke skuff meg nå!» «Jeg sa jo at du ikke klarte det!» «Se på venninna di, hun er alltid flink hun!» «At det går an å være så dum!» «Skal du aldri lære!» «Hvor mange ganger har jeg forsøkt å lære deg dette?» «Ingen vil like deg, hvis du gjør det!» «Du er for ung til det!» «Dette burde du forstå!» «Du som er jente, får nok ikke til det!» «Du er like nevrotisk som mora di!» 

Det er mulig å stoppe denne krigføringen mot deg selv. Du kan velge å legge fortidens stemmer bak deg – de stemmene som ikke tjener deg lenger. Stå opp for deg selv i dag og go a little crazy? Livet er en fantastisk reise, og ingen er tjent med at du spiller liten! 

 

Vår dypeste frykt
~ av Marianne Williamson

Vår dypeste frykt er ikke vår utilstrekkelighet.
Vår dypeste frykt er at vi er kraftfulle uten grenser.
Det er vårt indre lys,
ikke mørket som skremmer oss mest.

Vi spør oss selv,
“hvem er jeg som våger å tro at jeg er genial, praktfull, og fantastisk?”
Jeg spør: Hvem er du som ikke tør være alt dette?
Du er et barn av Gud.
Å gjøre deg selv liten gjør ikke verden bedre.
Det er ingen klokskap i å gjøre seg selv liten,
for at de andre ikke skal føle seg usikre i ditt nærvær.

Vi er født for å bekrefte den Guds storhet som er i oss
Den er ikke bare i noen av oss,
den finnes i oss alle.
Når vi lar vårt indre lys skinne,
tillater vi ubevisst andre mennesker å gjøre det samme.
Når vi frigjør oss fra vår egen frykt,
vil vårt nærvær automatisk frigjøre andre

Back To Top