skip to Main Content
Nr. 113: Har Du Gjennomføringsevne?

Nr. 113: Har du gjennomføringsevne?

 

«Det er så mange som kjaser rundt på jobb uten at det skjer noe,» sier lederen foran meg oppgitt. «De kommer aldri i mål, klarer aldri å gjennomføre noe! Det er så utrolig frustrerende! Vi blir enige om at noe skal gjøres, så gjennomføres det ikke!» Det er som de ikke klarer å prioritere eller at de mangler gleden ved å fullføre noe! Antageligvis er de ikke i stand til å se for seg sluttresultatet før de er der, » fortsetter han.

Han snakker om den berømmelige viktige egenskapen gjennomføringesevnen, lederen foran meg.  Finnes det noe mer irriterende enn folk som får og tilsynelatende tar ansvar for noe, så gjør de det ikke likevel?

Svært ofte i stillingsannonser søker vi etter ledere og medarbeidere med gjennomføringsevne. Hva betyr det egentlig å inneha denne egenskapen? Og hva skal vi se etter vi som intervjuer når vi ser etter folk med gjennomføringsevne?

Tidligere president Barack Obama som nylig var i Norge,  ga klar tale til 3000 norske fans, ledere og andre som hørte på:  Du må ikke late som du forstår alt. Da blir det dårlige beslutninger. Og du må gjøre mer enn å snakke. Det er lett å se forskjell på dem som faktisk gjør noe. Og på dem som bare snakker.

Gjennomføringsevne handler om å agere –  fra ord til handling – fullføre det en setter seg fore og har ansvar for.  Sette seg spesifikke, motiverende, ambisjonsrike, relevante, tidsbestemte og enkle mål. – Vite hvorfor en gjør det en gjør- se sammenhengene – føle tilhørighet og få eierskap – jobbe sammen med andre mot felles mål og se meningen med det som skal utføres. Vite hva som gir energi og hva det er som dytter deg fremover og hva som gjør at du holder ut og ikke gir opp tross motgang og støy.  Det å tåle motgang – din motstandsdyktighet, er viktig på veien mot å gjennomføre det du har satt deg fore. Det å hele tiden strebe etter fremgang – ikke perfeksjonisme, aldri gi opp. Kvalitet er som oftest viktigere enn perfeksjonisme. Det må være lov å feile.

Vi ser etter deg som jobber med både hodet og hjertet, som klarer å jobbe med utholdenhet mot langsiktige mål – som er sta og evner å se muligheter.  Det holder ikke å kunne – du må ville, og ha mot nok til å trene på ting som skremmer deg.

Med ønske om en gjennomførende god dag til dere alle!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back To Top