Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 111: Med latteren på din side

Finnes det noe bedre enn en god latter? 

Jeg sitter i Dublin og jobber litt.  Sola skinner og gatene roper – har allerede stått opp med sola og fått meg 8 km til fots langs Liffys bredder.  Slike morgener er magiske! Det er noe helt spesielt å være ny i ny by, og jeg har aldri angret en eneste soloppgang noe sted. Å være en av de første som våkner blant småfrekke måker, duer og ganske mange uteliggere som ennå ikke har våknet. Rester fra noen våte fester natta føre, mat, ølbokser, knust glass og urinstank – ikke så sjarmerende kanskje -men vitner dog om et levd liv. Senere kommer ryddebilen og fjerner alle spor.  Kontrastene er store her også, som i de fleste andre storbyer. Men det er noe lunt, ekte og raust i denne byen som jeg aldri vært i tidligere.

Og vi er fem damer på tur som feirer at vi har fått lov til å leve i 50 år! Latteren følger oss hvor enn vi går. Latteren binder oss sammen, der vi mimrer over tidligere levd liv og historier fra fortiden mens vi skaper nye her og nå. Vi ser den smitter over på andre rundt oss. 

I følge britisk forskning er latter trolig eldre en språket, en urgammel sosial smøring som får oss til å ofre mer for fellesskapet. Sjimpansene ler også. I følge samme forskning er spontan latter trolig genetisk programmert, ikke tillært. Spebarn ler nemlig så tidlig som 17 dager etter fødselen, og lenge før de har lært sine første ord. Barn som er født blinde og døve, ler spontant. De kan ikke ha lært å le ved å ta etter andre, og det gjør det enda mer trolig at latter ligger i genene.

Vi mennesker ler vissnok i gjennomsnitt 17 ganger per dag. Jeg er helt sikker på at gjennomsnittet har vært mye høyere blant oss her i Dublin! Latter kan gjøre at vi et øyeblikk mister kontroll, åpner opp og blir hemningsløse – nærmest bisarre. En latterkule kan få den mest høytidelige til å slå sprekker. Humor og latter binder oss mennesker sammen og gjør oss trygge på hverandre. Latter inkluderer, skaper tilhørighet og samhold. Latterforskere har også funnet at latter trolig forsterker immunforsvaret, demper smerter, gjør oss mer kreative og at vi lærer lettere. Latter er deilig smittende! Så mariner noen i latter i dag da vel?  Ikke være så fordømt alvorlig! 

Når jeg intervjuer og leter etter kandidater, tar jeg alltid humor på alvor!

En latterglad dag ønskes dere alle! 

 

Back To Top