Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 104: Vi er alle ledere!


Så hva trenger du i livet ditt for å være tilfreds? spør jeg. Hva er det du virkelig MÅ ha? Han ser på meg, tenker lenge før han svarer . Først og fremst trenger jeg meg, sier han. Hele meg…. Vi er stille en stund, jeg ser han tenker. Og det har jeg ikke idag, fortsetter han. Jeg har levd under dårlig ledelse og svelget mange kameler i så mange år nå, at jeg nesten ikke vet hvem jeg er lenger. Det starter allerede når jeg våkner om morgenen, jeg gruer meg til å gå på jobb, det knyter seg i magen bare ved tanken, jeg har konstant hodepine. Jeg har forstått at jeg må gjøre noe. Ikke sånn og forstå at jeg ikke har forsøkt å si i fra på jobb. Det loves gull og grønne skoger hver gang, men det skjer ingen ting. Jeg har resignert, og gjør nå bare jobben min så godt jeg kan i min egen boble. Men  nå må jeg ta skjeen i egne hender. Jeg blir jo ikke yngre heller. Og  ikke har jeg master,  bare livets skole og noen kurs etter videregående.  Kanskje jeg ikke har noen markedsverdi lenger? Jeg håper du kan hjelpe meg til å se ting litt klarere, hjelpe meg til å finne en retning!  Så hva er viktig for deg på jobb og i livet? spør jeg. Hva gir deg energi?

Hvorfor går du til den samme jobben hver dag?

Hvorfor er vi på jobb? De dyktigste lederne er klar over makten de har ved å kommunisere tydelig HVORFOR – slik skapes tydelige verdier, mål og mening – som blir til eierskap, stolthet og arbeidsglede.De dyktigste lederne er de som inspirerer organisasjonen mot meningsfulle mål, og som evner å å se når det er på tide med en kursendring grunnet endringer i markedet – være seg eksternt eller internt. De dyktigste lederne er tilpasningsdyktige,  fleksible og bygger opp en kultur med selvledere. 

Når det kommer til stykket, så er vi alle ledere. Men kanskje slapp du styringen et eller annet sted på veien, uten egentlig å forstå hva eller når det skjedde? Kanskje hadde du aldri styringen, bare fulgte strømmen og det som tilfeldigvis dukket opp? Men du kan ta styringen igjen, eller?  Dagen du setter deg selv i lederstolen og tar styringen over eget liv, kan alt skje!  Dagen du finner ut HVORFOR du er her – hva som skal være ditt bidrag til denne verden, da du ikke lenger lar deg selv leve på tvers av egne holdninger og verdier. Den dagen kan du feire at du har funnet hjem til deg selv.  

Veien hjem kan være både arbeidsom, lunefull og krevende. Du vil trenge mye selvdisiplin og treningsvillighet. For sabotørene vil stå i kø, til å begynne med.  Visste du forresten at sabotasje kommer fra det franske ordet sabot som betyr «tresko»? I Frankrike under den industrielle revolusjonen, kastet arbeiderne tresko i maskinene for å stoppe dem – i kampen om makt og rettferdig lønn.  

Vil du ha noe du ikke har, må du gjøre noe du ikke gjør!   1) Hvor står du?  (hvordan ser din ressursplattform ut; erfaring, kompetanse, evner, egenskaper, holdninger og verdier) 2)Hvor skal du? (hva har du lyst til å gjøre? Drømmer?)  og 3) Hva skal til for å komme dit? (muligheter/hindringer/handlingsplan?)

Våg å skinne som den du er! For hvor lenge skal du bare ønske og ville det? Det skjer ikke noe før du handler! 

Med ønske om en selvdisiplinert uke med mange bevisste valg!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top