Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 99: Hva ser du fra ditt perspektiv?

 

Jeg håper du har hatt en fortreffelig påskeferie! At du har hatt muligheten til å se deg selv og verden fra noen nye perspektiver –  i hvertfall fra litt andre hold enn det du normalt sett gjør i hverdagen? At du har hørt din egen åndedrett, og følt et ekte nærvær med både deg selv og andre. Om du har stått på et fjell med sol i fjeset, sittet i solveggen hjemme, reist eller besøkt nye steder, snakket med noen du aldri har snakket med? Gjort noe du aldri har gjort før? Fått tid til å dyrke det du elsker mest av alt? Er du så klar over hva disse nye perspektivene kan gjøre med deg – bringe frem i deg? Hvordan ser livet ut derfra?

Hva er det det snakkes om inni hodet ditt? Og hvem er det som bestemmer hva det snakkes om? Er du sikker på at det som det snakkes om alltid er sant?  Når livet har satt seg fast, og du ikke ser noen utgang, kan det lønne seg å skifte perspektiver. Hvordan ser din verden ut fra et nytt ståsted – og hva er mulig derfra?

I dag antar jeg at vekkerklokken har vekket deg for å minne deg om at hverdagen atter er her. Utålmodig skal du igjen strekke deg for at din leder, dine kollegaer  og kunder skal bli fornøyde med deg.  Noen venter alltid et sted utålmodig for å få noe levert eller?  Er du fornøyd selv? Eller føler du at du sitter fast?

Hvor bra er det egentlig å være utålmodig? Denne voldsomme energien som kommer av at vi ikke ønsker at ting skal være som de er? Kan det være slik at vår utålmodighet står i veien for for utvikling, vekst og lykke? Og påvirker det ikke negativt evnen til å lytte, observere og få med seg kommunikasjonens nyanser her og nå?

Tålmodighet er motet til å være med alt det du sanser og registerer. Tålmodighet er oppmerksomt nærvær og evnen til å leve i nuet. Du må ha tålmodighet for å aktivt kunne lytte. Selv jobber jeg hver dag med å temme min utålmodighet med tålmodighet. Livet har blitt bedre med litt mer tålmodighet. «Du kan ikke trekke i gresset for at det skal gro, og trær og blomster folder seg ut i sitt eget tempo. All vekst og utvikling tar tid.»

Men sitter du fast og er misfornøyd med tingenes tilstand – kan utålmodighet være kraften som får deg til å handle. Vi trenger både bevisst tålmodighet og bevisst utålmodighet. Kanskje er det på tide at du tar deg tid til å finne ut hva du skal gjøre for resten av ditt yrkesaktive liv?

For når du er travelt opptatt med å gjøre de riktige tingene – tingene du liker, trenger du ikke å tenke så mye på resultatene. De vil komme av seg selv. Tenk ikke at det er for sent. Jeg liker å tenke at alle har sin egen tidsone. La denne våren – bli din vår!  

Nok en morgen med vakker soloppgang er oss skjenket! Med ønske om en deilig ny start til dere alle, når vi nå går inn i årets andre kvartal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top