Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 96: Hvem skal du takke i dag?

Takknemlighetsgjelden? Har du kjent på den i det siste? Noen som hjalp deg uventet, som løftet deg og så deg når du trengte det som mest? Noen som hjalp deg fra et bevissthetsnivå til et annet? Noen eller noe som overrasket deg? Gledet deg? Noe som gjorde deg sprell levende? Små og store ting som gjør at du holder pusten i ren takknemlighet over å være til?

Den sisten uken har for min del bestått av både oppturer og nedturer, eller egentlig kaller jeg det ikke så mye nedturer  – mer at det er livet som skjer. For hver dag har ikke alltid silkeføre og blå himmel. Livet er slik. Det rommer lyse og mørke rom. Heldigvis har jeg trent mye på å også se det lyse i det mørke, og  det er alltid noe å være takknemlig for. 

Det har skjedd mye positivt i starten av dette nye året, og jeg fylles av en stor takknemlighet  fordi jeg hver dag kan gå på jobb å gjøre det jeg liker mest av alt. Målet mitt er hver dag å tilføre andre verdi. Hver dag få lov til å inspirere og bidra til at folk tar mer bevisste valg.  Derfor er takknemligheten ydmykt stor når det tikker inn hyggelige takkemeldinger som det har gjort de siste ukene –  fra kunder som jeg enten har hatt i rekrutteringsprosess, coaching eller til samtaler.  En ting er å tenke at man skal takke noen, en annen ting er faktisk å gjøre det. 

Vi bør aldri glemme å takke! Det ligger utrolig mye kraft i det å være takknemlig! I stedet for å velge å være et offer, kan du velge å være takknemlig! Uansett hvor vanskelig og tøft ting kan føles, er det nesten alltid noe å være takknemlig for. For det er ikke selvmedlidenheten og offerrollen som puffer deg videre – prøv heller neste gang å akseptere motstanden – og igjen så havner jeg på å ha fokus på det som er mulig å gjøre noe med. Og da er takknemligheten et viktig verktøy på veien.

En av mine døtre fortalte meg for noen år tilbake, at hun hadde en bok hvor hun hver kveld skrev ned hva hun gledet seg til dagen etter. I en alder av 12, er det en fin ting å se at det er en drivkraft – noe som gir takknemlighet. Det fine var, at det var små øyeblikk – som ikke nødvendigvis handlet om materielle ting. Men som å glede seg til å se vennene igjen, avtale om et overnattingsbesøk osv.

Jeg håper du slutter å lete etter feil og mangler i ditt liv, men heller leter etter ting å glede deg over og være takknemlig for! Du kan jo starte i dag? Hva er du takknemlig for her og nå?

Jeg er definitivt takknemlig over at det er mandag, over alle verdifulle tilbakemeldinger og folk som vil meg vel –  og med dette diktet Til ein namnlaus – ønskes dere alle en god mandag!

 

 

Til ein namnlaus

Kven skal eg takke
for det eg fekk sjå
sola gå under
og berga bli blå?
Kven skal eg takke
for all denne æra
i dette å gå her
å vera og vera –

Kven skal eg takke
for det eg fekk li
så gleda fekk grunn
å røte seg i?
Skogen har gøymt meg
og jord har eg femnt,
men kven eg skal takke
har ingen nemnt.

Det bleka mot blånar
i nattsvarte brunn,
men takken låg blodlaus
som bøn i min munn.
Kven er du, gjevar?
Kvi teier du still?
Di ordløyse fører
ein vantru vill.

Du namnlause gjevar,
eg får ikkje fred
før eg kan takke
for alt som laut skje –
Men kjem du kje nær meg
så takkar eg henne
du gav meg for det eg
skal brenne og brenne –

Tor Jonsson- 1951

 

 

 

Back To Top