Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 95: Ta deg sammen!

«Helt fra jeg var liten, har jeg tatt meg sammen, forteller han. Hver gang jeg så sur ut, ble jeg bedt om å skjerpe meg, ta meg sammen. For jeg hadde ikke noe å være sur for. De spurte aldri hvordan jeg hadde det, hvordan jeg egentlig hadde det. Jeg var bare trist. Ulykkelig. Et rop om å bli sett. Men de voksne hadde nok med sitt. Jeg trente mye på å ta meg sammen, fortsetter han. Jeg ble riktig god på det. Ikke skulle noen se at jeg sleit. Jeg beit det i meg. Krummet nakken og smilte. Latet som. Vokste opp. Ga alltid det lille ekstra. Presterte. Overrasket mange. Men noe har skjedd disse siste månedene. Jeg visste ikke lenger hvem jeg var eller hvorfor jeg gikk på jobb hver dag. Men jeg tok meg sammen, og gjorde lenge det som ble forventet av meg. Dønn ulykkelig. Det gikk ikke lenger.» 

Hva skjer med oss når vi tar oss sammen? Når vi vokser opp med evnen til å ta oss sammen, slik at det blir et fastlåst mønster? Når vi fornekter oss selv og det å føle de mest naturlige menneskelige følelsene i verden? Hva når livets små og store tsunamier slår deg ned? Og du later som om følelsen, tanken eller hendelsen ikke finner sted. Så du flykter, kompenserer, fornekter, lyver.  Det forverrer og forlenger situasjonen, følelsen og tankene, og blir til slutt en ond sirkel. 

Det finnes ingen kvikk fix for de som virkelig er oppvokst med et slikt mønster. Men ved å ønske og gjøre endringer, er heldigvis hjernen fleksibel nok til å kunne la det skje. Det koster tid, mot, selvransakelse, etablering av nye tankemønstre og trening. Bøtter og spann av trening.  Etter hvert, når det løsner, vil du se at det vil koste deg mer å la det være. For du vil oppleve gleden av å bli hel, ekte og mer tilstede i eget liv. Du vil se tydeligere hva som er viktig og riktig for deg, ved å se på ditt liv, dine handlingsmønstre og det som sitter fast i nye og andre perspektiver. Og etter det vil du aldri, aldri gå tilbake. 

Kanskje er du allerede på vei fordi du er en god selvleder og selvcoach, eller kanskje du trenger hjelp fra noen som vil deg vel og som evner å lytte og stille deg de forløsende spørsmålene. Alt er i deg,  for du er naturlig kreativ, ressursfull og hel, og livet så inderlig kort til å ikke investere i det.

Selvfølgelig må vi alle ta oss litt sammen  innimellom mer på det overfladiske plan, men det er noe helt annet. En selvreflekterende uke, ønskes dere alle!

 

Vår dypeste frykt er ikke at vi er utilstrekkelige. Vår dypeste frykt er at vi er mektige utover alle grenser.
Vi spør oss selv; Hvordan kan jeg være fantastisk, talentfull, strålende og vakker?
Mitt spørsmål til deg er: Hvordan kan du ikke være det?
Det er vårt lys og ikke mørket som skremmer oss mest.
Det tjener ikke verden at du gjør deg liten. Det er ikke noe positivt å gjøre deg så ubetydelig at folk ikke føler seg sikker rundt deg.
Vi er født for å vise storheten som vi har i oss. Den er ikke bare i noen av oss, den er i alle. Og når vi lar vårt eget lys skinne, gir vi ubevisst andre lov til å gjøre det samme.
Når vi blir befridd fra vår egen frykt, vil vårt nærvær automatisk befri andre.

– Marianne Williamson-

 

 

 

Back To Top