skip to Main Content

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

ACC

Associate Certified Coach (ACC) er en internasjonal coachsertifisering, og det første sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå ACC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

Nr. 89: Du er ingen feilvare!

Kan du legge deg inntil meg, mamma? Kan vi snakke litt? spør vesla ved sengekanten, og gjør plass til meg i senga.  Jeg er ikke vond å be. «Jeg gleder meg til jul, mamma!» fortsetter hun. Og til nyttårsaften og til påske og til sommerferie, fortsetter hun ivrig.  Så bra, svarer jeg- det er fint å kunne glede seg. Hvordan kjennes det i kroppen når du gleder deg da, spør jeg henne. Det kiler i hjertet, og litt i halsen, svarer hun. Og hvordan føles det? spør jeg nysgjerrig. Det er råkult, svarer hun med stor iver og sier med store bokstaver; jeg blir veldig glad av å tenke på det!  Så sukker hun lett og legger sin lille arm omkring meg, stryker meg over armen, kiler meg i nakken og kysser meg på hodet, og sier; du er søt, mamma! Tusen takk for at du sier det, du er veldig snill mot meg, sier jeg, og kysser henne godnatt. Hun er klar for drømmeland nå. Bare en liten historie med Albert Åberg, så er hun der. 

Å være i kontakt med følelsene sine, identifisere, kjenne og ta på. Det er vanskeligere enn du tror, særlig hvis du er godt trent på å fortrenge de, legge lokk på de, ikke lytte til de. Og når du tror du ikke viser de, kan det være at noe sladrer?

Akkurat som vi selv legger stor vekt på andres non-verbale kommunikasjon, legger andre merke til vår.   For ofte sladrer vårt non-verbale språk om slikt vi ikke vet om selv eller noe vi vet, men prøver å skjule.  Ofte oppleves dette som dobbeltkommunikasjon av andre. Og du forstår kanskje ikke hvorfor ingen hører på deg eller hvorfor du ikke får gjennomslag – eller hvorfor ingen ser deg?  Hvilke ord du bruker, med hvilket tonefall sier du ordene, hvordan tar du øyekontakt, hvordan er din kroppsholdning og ditt kroppspråk? Alle disse komponentene er viktige deler av din atferdsmåte. Kanskje er det på tide å bli bevisste dette,  ta ansvar for deg selv,  din kommunikasjon og atferd?

Å kunne være seg selv, ekte og sprell levende, innebærer å våge og være i kontakt med ditt innerste. 

Et av våre aller sterkeste behov  – er å bli sett og elsket for den vi er. Dette gjør oss ekstremt sårbare. Vi ønsker rett og slett ikke å føle oss dårlige – og vi går  lengre enn langt for å unngå det.  Slik glemmer vi å sette grenser for oss selv og det vi ønsker å gjøre innerst inne.  Vi arbeider kanskje uendelig mye, inviterer folk hjem til oss, mosjonerer, rydder og vasker, hilser på andre når vi egentlig ikke har tid, vi stresser og vi lover… og mister evnen til å føle hva vi innerst inne vil.  Behovet for å føle oss dyktige og sett blir altoverskyggende, og vi mister evnen til å føle etter hva vi innerst inne vil og hva vi innerst inne er.  

Hvem skal ta ansvar for deg, hvis ikke du? Å være emosjonelt intelligent innebærer at du forstår og er bevisst egne følelser og egen kommunikasjon. At du forstår når du nedverdiger noen eller når du skaper harmoni.

Hvis vi mennesker sluttet å se på oss selv som feilvare – og heller ser at vi alle er unike, naturlige hele og ressurssterke mennesker – bare forskjellige. Og det starter med å våge å  omfavne seg selv først , for hvem kan du være for andre –  hvis du alltid avviser deg selv?

Det er en fantastisk øvelse å koble hjernen med resten av kroppen – for din kropp har så mye å fortelle deg – hvis du lar den!  Og trenger du hjelp til reisen mot mer bevisst innsikt, hjelper jeg deg gjerne med mine verktøy. 

Ha en verdifull, vakker høstdag!

 

 

Vær deg – vær ekte – du er ingen feilvare!

 

 

 

 

 

Back To Top