Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 85: Gå ikke glipp av livet!

 

Hun fortalte om en mor som hadde alvorlig kreft. De visste at hun skulle dø. Det var selvfølgelig en sorg. Men ved siden av sorgen, gikk det en lykke. De så hverandre så mye oftere nå – oftere enn før. De snakket med hverandre oftere nå – oftere enn før. Og kanskje lyttet de mer til hverandre nå enn før. Slik laget de hyppigere, sterke minner på veien mot det uunngåelige.

For noen få uker siden,  ble jeg invitert inn i sorgens rom. Sorgens rom var også full av kjærlighet og fred. For denne edle mannen som hadde sovnet inn, var slik mot sine venner. Han kom med freden og godheten.  Ekte sorgens tårer rant nedover den vakre enkes kinn. «Dette vet jeg ikke om jeg kommer til å klare,» sa hun. Jeg tror selvsagt hun kommer til å klare dette også, selv om det nå gjør vondt og kommer til å gjøre vondt i lang tid.  Fordi hun er en som snakker om det – hun er en som lever i pakt med seg selv. Hun er en som er ekte – hel ved.  For smerte og sorg skal ikke hysjes vekk eller ties i hjel. Den lever bare lenger av det og blir fort en lidelse.  Hun har mennesker rundt seg som vil gi trøst og omsorg, og hun er villig til å ta i mot.  

Det er faen så typisk meg, sa mannen som ringte. At jeg ikke fikk den jobben. Nå har jeg søkt 800 lederjobber i gjennom noen år nå,  men jeg forblir bussjåfør. Jeg hater den jævla jobben. En jobb jeg bare har tatt for å gjøre noe mens jeg søker. Men så kommer jeg meg ikke videre….» 

Smerten ved å miste en livsledsager eller en du er glad i, vil aldri bli helt bort. Men med tiden vil den endre karakter. Livet kan ta slike svinger, og tar sjelden hensyn til hvordan du har planlagt det. Det kan handle om sykdom, skillsmisser, tap av jobb, tap av venner,  arbeidsledighet, sorg og død.

Det kan virke som de fleste av oss er på kronisk på jakt etter å unngå både fysisk og sjelelig smerte og uro. Som om vi ikke vil vedkjenne oss livets og kjærlighetens andre side. Vi kvier oss for å dukke ned i smerten, biter tenna sammen og flykter fra oss selv både kjemisk og gjennom aktiviteter. Å flykte fra seg selv fordi du kjenner ubehag, gjør smerten på sikt til en større lidelse enn det i utgangspunktet er.

Kanskje det er på tide å se på smerten som en budbringer – en messenger – som en mulighet til å komme seg til et nytt bevissthetsnivå? Som en mulighet til endring og utvikling i egen bevissthet? Forandring fryder dog kanskje ikke alltid. 

De som klarer seg best gjennom livets svinger, er de som orker å bære sin egen virkelighet – i både medgang og motgang. De er kompetente nok til å leve gjennom egen kraft og trenger ingen avledningsmanøver fra selve livet. Å være tilstede i alt du gjør – føler og tenker – og ikke la noen eller noe frarøve deg livet. Slik vil du få mer fred og bli mer forankret i deg selv, og vil enklere tåle å møte både fysisk og psykisk ubehag som livet byr på.   Det handler om å kjenne på ubehaget, identifisere det, akseptere det og så sende det vekk når du er klar.

Livet er for kort til å ikke styrke egen toleranse og aksept for livets begge sider.  Gå ikke glipp av livet! Når du gjør smerte om til kraft – kan det utroligste skje!

Med ønske om en tilstedeværende uke til dere alle!

 

Nøkkelen til lykke er å la hver situasjon være som den er i stedet for slik du syns den burde være. (Mandy Hale)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top