Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 75: Av og til er jeg nødt til å ta livet med på en aldri så liten luftetur!

I helgen har  jeg vært prisgitt en forståelsesfull familie, som lot meg ta en hel helg alene på hytta. «Kos deg, mamma, du har så fortjent det!» ropte jentene etter meg. «Jeg vil savne deg, mamma, i hele kroppen!» sa vesla, og ga meg et smellkyss som landet rett rundt hjertet. Jeg trengte litt tid til å tenke, planlegge, se fremover, sortere tankene. 

Det er ikke alltid like lett å ta bevisste valg. Det er ikke alltid lett å finne svarene en søker. Det er ikke alltid lett å vite til enhver tid hva som er best eller mest riktig å gjøre eller å velge. Det er alltid så mye støy rundt oss. Mange som krever og forventer. Men aller verst er kanskje støyen inni eget hodet?

Da – når det stormer som verst, er det viktig å vite hvor du står. Vite hva som er viktig for deg. Er du trygg på dette, blir det lettere å navigere, også når det stormer. For det vil storme. Du vil komme til å kjenne frykt, sorg, bekymring og du vil uroe deg. Og av og til vil livet selv oppleves som den reneste tsunamien. Trøsten er at det er ikke farlig – det er bare livets helt vanlige følelser. De er trygghetens, gledens og roens baksider. Kjipt kan det være, men ikke farlig. 

Derfor skal du sette av tid til deg selv. Våge å møte deg selv, se deg selv som den du er innerst i ryggraden. Og greier du å se for deg livet ditt når du lever etter dine aller viktigste verdier, hvor du bruker dine talenter på best mulig måte? 

Hva beskriver deg aller best? Hva er dine signaturstyrker? Hva skal du gjøre med det du er?  

Jeg har mange som kommer til meg, som vil finne ut nettopp dette. Hva skal jeg gjøre med resten av mitt arbeidsliv? Jeg har også en del unge ledere som kommer til meg, som lurer på om det hvordan de skal få medarbeiderne til å ville gjøre jobben på den måten de er blitt enige om? I det hele tatt, bare gjøre jobben de har sagt ja til? Er det så vanskelig da? Litt samvittighet? Litt stolthet og respekt? Er det mulig å finne vilje der det ikke er vilje? Er det mulig å endre atferd der det ikke er vilje?

Det er ikke det. Det er aldri mulig å endre et annet menneske,  det er bare kanskje mulig å hjelpe det til å oppdage det i seg selv. Når viljen er tilstedet!

Men du som nå er i ferd med å finne ut hva du vil og hvorfor du vil det – skal bruke all din kraft på å oppnå det du ønsker – du kan oppnå hva du vil!

Det kan være rimelig intenst, krevende og utfordrende med slike møter med seg selv. Derfor er det viktig å behandle seg selv godt på veien, med respekt, verdighet og nødvendig pauser. Bli bevisst hva det er som gir deg energi -hva det er som gjør deg sprell levende! Ta deg tid til timeouts! Gå ut i skogen, i fjellet, til vannet – legg deg i en blomstereng og se på skyene om det er det du vil, mal et bilde, skriv et dikt, gå på jakt, bygg en togmodell, spill et spill, syng en sang, dans, for all del dans. Et møte med noen som gir deg energi  og løft. Kildene er rundt deg – det gjelder bare å være tro mot deg selv, og vite hva du trenger. 

Livet er alt for kort til å bare ha det greit!  Eller har du ikke tid kanskje? Ikke penger nok? Du kan ikke nok, sier du? Det finnes jo så mange andre som er flinke?   Jeg gjentar til det kjedsommelige; du kan tro du kan , og du kan tro at du ikke kan – i begge tilfeller har du rett. 

Men ønske om en dugandes uke til dere alle!

 

 

Dette er det vanskeligste av alt; Å være seg sjøl – og synes at det duger!

(Hans Børli)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top