Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 74: Jakten på nytelse – kan være en nytelse i seg selv!

«Jeg vant, mamma!» sier vesla, lykkelig og sliten med medaljen rundt halsen, diplomet i hånda og øynene fulle av stjernestøv.  «Jeg vant!» Vi sitter i bilen på vei hjem fra årets Løveleker , og dagen har bestått av en rekke personlige seire. Ting hun har gjort med glans for første gang.

Hennes evne til å glede seg i forkant, hennes evne til å glede seg over å delta, for så å nyte det hun har gjort – hvilken smittende fryd!  Løpe 60m, 400m, stafett, kaste ball og hoppe. «Jeg er flink, mamma!?!» «Ja, du er veldig flink,» smiler jeg tilbake. «Jeg løp veldig fort, mamma, og er veldig sliten!»  puster hun videre i baksetet før hun sovner. 

Når du kjenner følelsen av en lykke som siger rundt hjertet ditt, en tilfredshet over noe du oppnådde fordi du jobbet hardt for å få det til eller skape noe – ikke hast forbi denne følelsen. Sett deg ned og nyt!   Klapp deg selv på skulderen når du har oppnådd det du ønsker deg – bare de klokeste klarer å oppnå denne nytelsen.

Vesla så også at mange var flinke mens vi sto og heiet, ser på meg og sier; «Jeg også vil være flink! Jeg vil løpe selv uten deg, mamma!» Og vesla løp hele runden på 400 meter selv – og hun hadde aldri løpt 400 m før.  Hun var flink i både egne og mine øyne! Klart hun vant!  En skal ikke kimse av gode øyeblikk skapt av ekte entusiasme, livslyst og mestringsvilje.  Denne dagen vrimlet det av små og store skapere av gode øyeblikk – på denne arenaen der alle er vinnere. Dagen var med på å skape enda mer stolthet og tro – for å vinne handler i bunn og grunn om å skape – ved å glede andre på veien. 

Hun har ikke så stor evne til å være selvkritisk, vesla mi. Men de aller fleste av oss bør øve på akkurat dette – være litt mindre selvkritiske og litt mer fornøyde og takknemlige. 

Så hvordan er det på jobben hos deg? Litt naivt tenker du?  Å feire og nyte hverandres små og store suksesser? Klarer dere i tillegg å kommunisere med hverandre slik at relasjonene deres gjør dere alle bedre, så kommer dere til å skape noe stort sammen – dere vil bli stoltere, tryggere og  sterkere i troen mot det dere jobber for og med. Samholdet, leken, respekten og lojaliteten vil åpenbare seg gjennom å ville hverandre vel og applaudere hverandre.  Det er i sannhet de små ting som berører oss. 

Med ønske om en skapende god dag til dere alle!

 

PÅ STIEN EN MORGEN

Det knaser sprøtt i kongler under støvlene mine, 
jeg går her halvt fraværende
med hodet fullt av blå lang-tanker
mens alt er hverdag
og ting av fortrolighet rundt meg. 
Ei barnål i ene sokken min
vekker meg med et iltert stikk
– Dette er livet ditt! Her går du
midt i det, 
– så lev for pokker, 
plukk de gylne solsekundene 
opp i den slitte gamle neverskrukka, 
hjertet ditt. 

Jeg stanser, 
står fortumlet på stien
og snyter meg i en flik av morgenrøden 

Hans Børli

 

Back To Top