skip to Main Content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 73: Alltid når vi ikke vil, finner vi ut at vi ikke kan!

Det hender jeg våkner opp med nye betennelser i kroppen, eller bare gamle som rører på seg. Det smerter å ligge, det smerter å stå opp –  det kan sogar smerte å puste.

I dag slo det meg at jeg er heldig som ikke har en vilje som har Bechterews! At viljen ikke er en muskel eller et ledd! Min vilje vil nemlig ofte ha med kroppen min med på en sykkeltur, fordi den vet at i løpet av sykkelturen, bare den er lang og intensiv nok, så skjer det noe magisk med kroppen, og når jeg så er hjemme og i dusjen, så vet min vilje, at jeg er dronningen over smerte. Alt kjennes i balanse! Og jeg er sikker på at hver gang det skjer, så hater min smerte meg, fordi den vet at det er jeg som eier den og ikke motsatt. Det er ikke alltid at jeg legger meg som dronning likevel, men bare å ha kjent den følelsen i løpet av døgnet – er nok til at jeg lar viljen skje – igjen og igjen.

Hvor kommer denne rå viljen fra? Som i den som når du tror at du ikke orker mer, så orker du alltid litt til? Kraften, energien og styrken som gir deg fremdrift? Den sitter i hodet! Fra ditt første leveår, starter utviklingen av din egen frie vilje. Noen utvikler en svak vilje, mens andre en sterk. Det fine er at alle har muligheten til å utvikle sin egen vilje med trening. Viljestyrke kan trenes som en muskel, men det krever arbeid og vilje til å ofre litt tid. Har du det i deg til å leke litt, konkurrere litt mot deg selv? Til å stå i noe, selv om det kan smerte? Graden av opplevd sterk vilje, avhenger kanskje av i hvilken grad man har blitt trent og oppdratt til et fiksert eller bredt tankesett? «Vi ER fete i vår familie!» «Ingen i min familie liker å svette!» «Jeg er for sliten!» «Jeg er for mett!» «Jeg har ikke tid!» «Jeg får ikke til.» «Jeg er dømt til å mislykkes!» «Ingen ting nytter!» Hvis man i tillegg er godt trent på å se på seg selv som offer, er det ikke rart at viljestyrken kanskje blir  lav? 

Viljestyrke har med motivasjon å gjøre. Enten drives vi av indre motivasjon eller ytre. Det skjer altså ingen ting med vilje, om du ikke er motivert. Det handler alltid om HVORFOR? Hvorfor du gjør det du gjør? 

Så hvordan er det med deg? Er det noe du har tenkt på å gjøre – noe du virkelig vil – men ikke har klart å starte enda? For mange unnskyldninger? «Skal bare, skal bare..»– først?  Tenk på hvorfor  er det viktig for deg – vil du nok? Hva stopper deg?  Er du indre motivert, kan du være tryggere på å komme i mål – for da spiller din disiplin mer på lag med deg. 

Så hva ville du gjøre nå – hvis du fikk vite at du kunne velge? (PS! Du kan velge!)

 

At ei du kan, deg visst forlades,- men aldri at du ikke vil. (Henrik Ibsen)

 

Back To Top