Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 72: Slipp taket!

Jeg håper din langhelg har vært god – om du har hatt fri eller jobbet! Jeg håper du har vært til stede der du har vært? Som i virkelig til stede? At du ikke har brukt en masse energi på å ergre deg over fortiden eller det som skjedde i forrige uke –  eller bekymret deg unødig for fremtiden?

Ikke alle er like heldige å ha sin egen nå-mester! Jeg har en slik nå-mester – uten at hun vet om det selv. Ikke bare er hun en nå-mester, men også en mester i å glede seg over de små små ting og ikke minst evnen til å være takknemlig. 

Hver kveld denne siste uka før langhelgen, ved sengetid, har hun krummet seg og trukket meg inntil  seg og spurt i forventning «Mamma, kan du fortelle om det som skal skje på hytta? Hva skal vi gjøre der?» Hun og jeg har nemlig vært på vår lille todagers hyttetur alene. Og hver kveld fortalte jeg hver lille minste ting, om pølser på bålpanne, om gåtur på fjellet, om kanskje å få se fiskene sprette i vannet, om sekk på ryggen med kakao og kjeks, om å kaste frisbee og ball, om å leke gjemsel og sisten, om frokost på terrassen og om kanskje å besøke noen venner… Hver kveld har hun krummet seg, smilt og sagt «vi er heldige, mamma!»

Vi vil alltid bære med oss erfaringer fra fortiden. Det viktige er at vi kan lære av dem og sørge for å skape oss en bedre fremtid. Du får ikke endret valgene du tok, erfaringene du gjorde eller ting du ble utsatt for. Om du har opplevd mye vondt i din fortid, kan du oppleve mye tunge følelser og prosesser – som bør bearbeides sammen med en profesjonell. Jeg håper og tror at «det aldri er for sent å ha en lykkelig barndom.»

Tell ikke penger – tell øyeblikk!  Øyeblikk hvor du tillater deg selv å leve i nuet. Møtene, oppgavene, fargene, luktene, samtalene, inntrykkene –  blir sterkere og enda mer minnerike! Du husker bedre! Du jobber bedre! Du lever sterkere! Og jeg tror du blir hyggeligere å være sammen med – for jeg tror det kommer til gjøre at du flytter oftere ut av offerrollen. De fleste bekymringene i ditt liv, blir det nemlig ikke noe av!

Så håper jeg du også er så heldig å ha en nå-mester i ditt liv! En riktig god og tilstedeværende uke ønskes dere alle!

 

Å SLIPPE TAKET!

Å slippe taket betyr ikke å slutte å bry seg,
men det betyr å slutte å blande seg.

Å slippe taket er å innse at jeg skal ikke gjøre andre istand til alt mulig,
men jeg skal tillate dem å lære av erfaring.
Ja, endog tillate dem å gjøre feil.

Å slippe taket er å innse at jeg ikke kan forandre andre,
men jeg kan forandre meg selv.

Å slippe taket er å innse at jeg skal ikke ordne alt,
men være til støtte og hjelp.

Å slippe taket er ikke å dømme,
men å tillate en annen å være et skrøpelig menneske.

Å slippe taket er ikke å være i sentrum hele tiden,
og å skulle arrangere alt, og sørge for bestemte resultater,
men å la den andre selv få ta ansvar for følgende av sine handlinger.

Å slippe taket er ikke å være beskyttende,
men å tillate den andre å se realiteten i øyene.

Å slippe taket er ikke å fornekte, men å akseptere.

Å slippe taket er ikke å kjefte, refse, diskutere,
men å studere mine egne tilkortkommenheter og prøver å korrigere dem.

Å slippe taket er ikke å justere alt etter mine ønsker,
men å ta hver dag som den kommer.

Å slippe taket er ikke å beklage fortiden,
men å vokse og leve for fremtiden.

Å slippe taket er å frykte mindre,
og elske mer.

-Ukjent-

 

 

 

 

Back To Top