Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 71: Å kjefte er å slå med stemmen

«Lederen vår, » sier kvinnen foran meg, «kan plutselig bare kaste sin bærbare pc i gulvet i ren sinne! Og så roper han til både oss og tingene rundt seg! Vi går på tærne for å ikke irritere eller gjøre noe galt, for han eksploderer ofte. Det er helt forferdelige forhold internt! Flere på avdelingen er blitt sykemeldte. Nå er ikke jeg det enda, men jeg er nødt til å finne meg en annen jobb, for en løsning internt, blir det tydeligvis ikke med det første!»

Hvorfor blir vi sinte? Og hvorfor blir noen sintere enn andre? Og er det i noen kulturer mer akseptabelt å bli sinna enn i andre? Jeg skal ikke gå inn på alle svarene på disse spørsmålene. 

Sinne er en følelse på samme måte som glede eller fortvilelse. Man kan være sint uten å være aggressiv, og aggressiv uten å være sint.  I følge en positivitetstyrann jeg var på kurs hos i mine yngre år, så mente han at det gikk an å gå gjennom livet uten å ty til den primitive aggresjonen. Hans barn hadde aldri sett ham sint, hevdet han. 

Å bli kjeftet eksplosivt ned av en person, kan noen ganger virke  som om 10 års vrede  endelig kommer til overflaten.  Jeg forstår at det ofte er en sterk fortvilelse, håpløshet, rådløshet og en følelse av urett, krenkelse eller skam som kan ligge bak. Som regel handler det om mangel på  kommunikasjon eller dårlig kommunikasjon over tid.  Følelsen av å ikke ha blitt lyttet til eller sett. Indre konflikter som kommer til overflaten. Det brygger seg opp, en sier ikke noe før det renner over.  Har du noen gang forsøkt å argumentere saklig med en som er eksplosiv sint? Det er bare ikke mulig!  Det er helt ok å være sint av og til, og det er sjelden lurt å gå med saker inni seg for lenge. Sinne blir først og fremst et problem når det blir sterkere enn hva situasjonen skulle tilsi. 

De gamle grekerne snakket om sinne som en midlertidig galskap, men det er bare en myte. Noen hevder at de kan bli så sinte, at de har blackout, at alt blir svart og at de husker ingenting. Men det er veldig sjelden at skjer. Undersøkelser viser at under 3 % av drap skjer på denne måten.

«Sinne har alltid en grunn, men sjelden en god grunn,» sa Benjamin Franklin. Det er sjelden det kommer noe godt ut av sinne. Sinnet gjør at ørene «ramler» av, og en ser kun sin egen side av saken. Og hva skjer med barn når du ofte er  eksplosiv sint på og kjefter på de? – Jo, du krymper dem – gjør de svake  –  du skaper frykt. Det sammen gjelder i lederskap og medarbeiderskap. Oppdragelse og ledelse har sånn sett svært mange likhetstrekk.  Sinne er veldig ofte primitivt. 

Det er mange gode grunner til å trekke pusten, tenke etter før en brøler mot noen som helst, for det er ingen som kan tenke klart med knyttede never. 

En riktig god og kontrollert uke, ønskes dere alle! 

 

Å kjefte er å slå med stemmen! (Beate Grimsrud)

 

 

 

Kilde: samordningsradet.no

 

 

Back To Top