Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 63: Det er så vanskelig!

 

«Det er så vanskelig,» sier hun og sukker. «Det er så vanskelig å søke jobb! Det er vanskelig å gå på intervju. Det er så vanskelig å vite hva jeg skal svare når de spør!»

«Kan du ikke bare være ærlig da?» spør jeg. «Men får jeg jobben da da?» svarer hun oppriktig betuttet.  «Du bør prøve!» svarer jeg. Forbered deg, vær ærlig og ekte. Ingen kan stå i mot en ekte historie fra hjertet  – og hvem kjenner din egen historie bedre enn deg selv? 

Å være jobbsøker i dag  krever sin innsats – det krever forberedelser.  

Det er ikke så vanskelig! Det krever bare at du setter deg ned og jobber systematisk med deg selv – hvem er du og hvordan er du skrudd sammen? Hva gir deg energi på jobb og hva tar energi ? Når du er trygg på hva du står for og hva du kan – når du vet hva som er viktig for deg – når du er trygg på din historie – først da bør du begynne å jakte. Det er lettere å finne jobben når du vet hva du leter etter! Du må altså gidde å jobbe litt med deg selv. Du må gidde å anstrenge deg! For det er veldig få som opplever at jobbene kommer løpende etter seg. Det er overraskende få som opplever å bli headhuntet på den måten, selv om det også skjer, så er det de færreste forunt.

«Det er lett for deg å si, som har en jobb!» hører jeg tilbake. «Jeg må bare søke ett eller annet for å få meg en jobb, « fortsettes det i samme tone.

«Men hva tror du arbeidsgiver ønsker å vite om deg?» spør jeg. Når du endelig har kommet deg på intervju – så bør du komme best mulig forberedt – slik at du får vist oppriktig hvem du er, hva du kan og hvorfor de bør ansette deg!  Hvis du selv skulle ansette noen, ville du ha ansatt deg selv? Og hvorfor?

Det handler om at du setter deg ned og gjør deg noen tanker og refleksjoner over hvem du er og hvordan du er skrudd sammen. Hva gir og hva tar energi på jobb? Hvorfor skal noen i det hele tatt ansette deg?

Har du fått mange nei på rekke og rad,  og endelig fått det etterlengtede intervjuet? Da er det smart å rense hodet skikkelig før start! Du må vise at du kan gjøre jobben, du må vise at du har forstått jobben og ikke minst at du vil like å gjøre jobben. Motivasjonen din må virkelig stråle ut på ekte. Ja, så forstår vi jo at du er på jakt etter en jobb som jobbsøker – men du må sørge for at den som rekrutterer får lyst til  å ansette deg. 

Er du jobbsøker og opplever til stadighet å ikke bli kalt inn til intervju på jobber du mener du er kvalifisert til og motivert for? Da er du nødt til å gjøre noe du ikke gjør! Blir du stadig kalt inn på intervju og ikke får jobben? Da er du også nødt til å gjøre noe du ikke gjør. Vil du ha noe du ikke har – er du nødt til å gjøre noe du ikke gjør! Det er det som er læring. Det er det som kan være vanskelig. Men det betyr ikke at det er umulig!

Jeg pleier å si at å være jobbsøker er en 100%-jobb. Du må kjenne deg selv. Du må være på. Du må sørge for å skaffe deg nok møter hos riktige beslutningstakere. Og når du først får til det – så være ærlig. Vit hva du har å bidra med. Vær tydelig. Å være jobbsøker er på mange måter lik en selgers hverdag som er ute og jakter nye kunder. Hun må også være forberedt, planlagt, skjerpet, booke møter – sende tilbud – sørge for at kunden blir trygg. For det viktigste du selger på et intervju er TRYGGHET – trygghet om at du kan, vil og evner å gjøre jobben!

Vær ekte! Vær modig! Vær håpefull! Vær aktiv! Det ordner seg som regel til slutt!

Jeg synes vi bør holde litt rundt hverandres hjerter hver dag – ikke bare når det er valentine. Med ønske om en kjærlig valentinesdag til dere alle!

 

Du kan velge å tro at du ikke får det til – eller du kan velge å tro at du får det til  – i begge tilfeller får du som regel rett! Den som gir seg er en lort!

 

 

Back To Top