Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 57: Et nytt år foldes ut – ta eierskap!

 

Første kapitel er allerede skrevet! I dette nye som møtte oss ved midnatt! Mitt vakreste fyrverkeri, er alltid naturens eget  –  Godt nyttår, alle sammen! Og tusen takk for følget i året som gikk! 

Det kribler – som det gjorde det for ett år tilbake! Nye dager skal fylles med handling. Nye ubrukte dager skal fylles med møter mellom mennesker, som jeg så ydmykt får lov å ta del i. Nye mål skal nås. Møter skal bookes, presentasjoner skal holdes, oppdrag skal løses, foredrag skal holdes, kunder skal coaches, resertifiseringer skal gjennomføres, produkter skal videreutvikles! Det er en sann glede å kunne få jobbe med det som står ens hjerte nærmest.

Du skal kanskje selv tilbake på jobb i dag?  Gruer du deg? Gleder du deg?

Mye kan skje i løpet av en lang ferie. Kanskje har du endelig tort å se deg selv i speilet? Tatt beslutningen? Tatt valget? Hvorfor skal det være så lett å gi andre gode råd, men selv bli sittende i noe som virkelig ikke rører ved deg lenger? Hvorfor skal det være så lett å bare å bli?

Når du først har tatt valget, og hopper – forstår du ikke hvorfor du ikke gjorde det tidligere. Men akkurat det spiller liten rolle. Det viktige er at du gjør det nå. Livet er nå, ikke siden. Uansett hvor klisjeaktig det høres ut – akkurat nå ligger nye muligheter foran oss til å gjøre det riktige! Når du gjør det riktige for deg selv, er det mye enklere å gjøre det riktige for andre mennesker også. Når du er ekte, respektfull mot deg selv, og lever i en personlig indre fred, er det enklere og helt naturlig å leve i fred med andre også. Sånn sett finnes det ingen annen mulighet for fred i verden enn å starte med seg selv. 

Glem aldri at mål er drømmer med frister. Sett deg attraktive mål! Mål du kjenner vibrerer i ryggmargen når du tenker på de. Lag en plan for å nå de! Og så fra ord til handling! Det skjer ikke noe før du begynner.  

Det snakkes til det kjedsommelige om at at vi mennesker ikke ønsker forandringer. Jeg tror de fleste av oss ønsker forandringer – endringer – utvikling – hvis ikke hadde vi kjedet oss til ihjel! Også fordi vi hele tiden drives av å gjøre ting bedre. Vi har bare surret oss inn en noen myter og etablerte sannheter.  Jeg tror også at de fleste av oss er gode på forandringer! Livene  våre – verden – er i konstant endring – og har vært det siden tidenes morgen. Både uforutsette endringer og mer planlagte. Vi mennesker er som skapt for endringer!  Fleksible, løsningsorienterte og overlevelsesdyktige. Når det kommer til stykket, vil de  fleste av oss, gjøre alt for å overleve. Det er ofte måten endringene presenteres på – som vil avgjøre endringenes utfall. Den som klarer å etablere  tillit, ta folk på alvor, gi eierskap, bry seg om på ekte og kommunisere ærlig – får raskere til de ønskede endringer enn de som byr på det motsatte. 

Alt du trenger å være, er du allerede! Kanskje trenger du bare hjelp til å stoppe opp og reflektere – gjøre en personlig vareopptelling for å oppdage det i deg selv?  Kanskje ønsker du å utvikle deg videre der du er? Kanskje står du overfor en nedbemanning? Kanskje ønsker du deg rett og slett videre i karrieren, men vet ikke helt hvor eller hvordan?

La året 2017 bli året hvor du våger! Med ønske om et vågalt, spennende nytt år! 

 

 

Hvis noe virkelig rører ved deg, så finner du også tid til å gjøre det!

(Marcelo Haugen) 

 

 

Back To Top