skip to Main Content

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

ACC

Associate Certified Coach (ACC) er en internasjonal coachsertifisering, og det første sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå ACC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

Nr. 48: Ikke flå deg selv på jobbintervju

blogg-48

 

Det er viktig å være sin egen heiagjeng! Med flere tusen intervjuer på samvittigheten, møter jeg stadig mange dyktige, stolte, ambisiøse, kompetente jobbsøkere som er gode til å skryte av seg selv.  Likevel selger de seg ut på intervjuet.  De glemmer at de egentlig er på et salgsmøte – hvor potensiell ny arbeidsgiver er innkjøperen. 

Egenskapene du skryter av å ha, bør synkronisere med det jobben du har søkt på krever. Og eksemplene du kommer med over ting du er stolt over å ha fått til, som ofte er mange og helt fantastiske, bør også primært virke som bevis for at du har forstått jobben som skal gjøres. Der du ikke har konkret erfaring å vise til, eller der du ikke har fått brukt egenskapene som jobben du søker krever, så vær ærlig.  Tenk over i forkant hvordan du kan kompensere for manglende erfaring eller uutprøvde egenskaper. 

Planlegging og forberedelser er halve jobben. Det viktigste du kan gjøre før et intervju, er å lese jobbannonsen skikkelig.  Er det noe du er i tvil om, ring og spør! Bruk google, bedriftens hjemmesider og  sosiale medier – og gjør deg en grundig bakgrunnsjekk. Det finnes ingen unnskyldning i dag for ikke å komme forberedt. Mange jobbannonser er dårlige (det skal jeg skrive om en annen gang). Men uansett kvalitet, det er jobbannonsen du har å forholde deg til under dine forberedelser til jobbintervju. Har du forstått jobben som skal gjøres? Har du de evner, egenskaper og kompetanser som kreves for å gjøre jobben? Og har du LYST til å gjøre jobben? Hvorfor vil det være lønnsomt for ny arbeidsgiver å «kjøpe» deg?

Det er for mange kandidater som bruker  alt for mye energi på å selge inn ting som er helt irrelevante for stillingen de søker på. Ikke glem å lytte når du er på intervju – ofte kan det komme  spørsmål som leder deg på rett vei – hvis du LYTTER. Vær ikke redd for stillheten! Det er lov å tenke litt før du svarer. 

Når du forbereder deg til intervju, tenk blant annet på:

a) Hva er dine sterke sider i forhold til jobben som skal gjøres? Tenk igjennom konkrete eksempler på relevante situasjoner hvor du fokuserer på hva du gjorde og hva resultatet ble. 

b) Hva vil være dine største utfordringer i forhold til jobben som skal gjøres? Og hvordan har du tenkt å møte de?

c) Hvorfor har du lyst på stillingen?

Ellers kan skryt ofte betraktes som noe uverdig og smakløst. Skryt kan ofte bare bli ord – hvis det ikke underbygges med dine ekte historier. Du skal aldri være redd for å selge deg selv under et jobbintervju – men det hjelper ikke å selge noe innkjøper ikke vil ha eller ikke trenger. Du må gi innkjøper LYST til å handle av deg – og da må du selge det innkjøper trenger! For her gjelder som ved all handel – det er ingen som ønsker å kjøpe katta i sekken – og den går begge veier i ansettelsessammenheng. 

Det er ikke vanskelig – det gjelder bare å være forberedt – holde hodet kaldt og hjertet varmt!

Lykke til med handelen!

 

 

Vel skrytt – er halvt solgt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top