Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 42: Klem i vei?

vakre-eidsvoll

 

«Tusen takk for intervjuet,» sier han oppglødd. Etter at vi begge har reist oss for å avslutte møtet.  «Det var så fint å snakke med deg, at jeg må bare gi deg en klem! Han bøyer seg impulsivt mot meg, og klemmer meg før jeg rekker å reagere eller si noe. Jeg hadde aldri sett ham før, og aldri snakket med ham før. Dette var vårt første møte. Et 40 minutters langt strukturert kompetansebasert førstegangsintervju.

Jeg blir stående litt i stuss etter at han har gått. Umiddelbart kjenner jeg at dette ikke er helt innafor, eller?  Enda jeg slettes ikke lider av berøringangst. Og jeg gir gjerne noen en klem, men i dette tilfellet ble jeg litt overrasket.

Var jeg blitt en grinebitter? Prippen?

Når er det innafor å gi noen en klem? Må vi kjenne hverandre?  I utgangspunktet skal det egentlig aldri være feil å gi noen en klem.  Men så vet jeg at det er noen nyanser, og alt til sin tid.  Når det gjelder berøring og klemming, er det forskjellige regler knyttet til kultur, religion og kjønn. Alle har hver sin intimsone.

Lykkeforsker Sonja Lyobomirsky, 2007, forsket på klemmer. Hvor en gruppe skulle gi eller motta minst fem klemmer hver dag i fire uker fra så mange forskjellige som mulig. Detaljene rundt klemmene skulle skrives ned. Kontrollgruppa skulle skrive ned hvor mange timer de leste hver dag. Lykkenivået i «klemmegruppa» ble mye høyere i løpet av de fire ukene, mens det var uforandret hos kontrollgruppa. Når man klemmer, bør man klemme i minst 20 sekunder, for da utskilles «velvære-hormonet» oksytocin. Hormonet gjør at vi blir roligere, det motvirker depresjon, styrker immunforsvaret, reduserer stress og høyner smerteterskelen.

Norge er blitt et mer klemmende folk nå enn generasjonene før oss – og våre ungdommer har tatt det et skritt videre.  Men vi kan antageligvis bli modigere, uten at vi tvinger oss på. Det må skje naturlig. En lett berøring, klapp på skulderen, stryk på kinnet, vil som regel styrke våre relasjoner til andre.

Huden er vårt størst sanseorgan! Hjemme er jeg så heldig å ha verdens beste klemmere. Hver morgen blir jeg møtt av to myke, små armer som drar meg inntil seg og klemmer lenge! De beste klemmene er de du bærer med deg langt utover dagen, de som når  deg helt inn til hjertet.

Det er helt greit at vi kroppslig sett har blitt mer dus enn dis. Men vi må respektere hverandres intimsoner.

Utover det er det bare å klemme i vei! Og husk at det er like positivt å klemme på en fire-beint venn!

 

“Hug tight, Hug often»
….Because Love Travels through Hugs.”

 

 

 

 

Back To Top