skip to Main Content

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

ACC

Associate Certified Coach (ACC) er en internasjonal coachsertifisering, og det første sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå ACC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

Nr. 41: Jeg har en drøm!

ja

«Ikke følg drømmen,» leser jeg. Aslak Sira Myhre (Ikke følg drømmen) skriver i Dagsavisen før helgen. «Ikke følg drømmen, og for Guds skyld ikke fortell dine unge poder om å følge drømmen!….»

Jeg kjenner at det stritter i mot når jeg leser. Men jeg fortsetter å lese. Kan han ha litt rett i noe av det han skriver?

Men hva er en drøm? I følge definisjonen er drøm et urealistisk håp, ønske, en fantasi. Noe som oppleves under søvn. «Drøm» i overført betydning er altså mer eller mindre realistiske fantasier – visjoner – håp  – ønsketenkning.

Tar du i fra ungene drømmene, tar du i fra de håpet!  Jeg tror drømmer gir oss muligheten til å nå vårt potensiale.  Så klart de unge skal ha drømmer! Så klart vi mennesker skal ha drømmer! Jeg vil at våre ungdommer skal kjenne drømmenes sommerfulgvinger – Og når de gjør det,  når de slår mot noe ekte i ryggraden – kan de bli til virkelighet med besluttsomhet, hard og målrettet innsats og anstrengelse.

Lær de unge å utforske og bli kjent med seg selv og sine verdier. Om en drøm knuses, skapes nye.  Drømmer trenger ikke å være store. Drømmer kan komme i alle former og fasonger. For noen er drømmen å utgjøre en forskjell, være noe for noen, løfte noen, hjelpe noen, være god på det de har talent innen, gjøre verden til et bedre sted.  En drøm trenger ikke alltid å handle om å bli, men å være. Eller kanskje handler det om å bli det du er? Eller å bli den du gjør?

Og en drøm handler ikke om at vi skal gå rundt å være lykkelige hele tiden! Vi må være de unges forbilder, og vise at ekte drømmer er mulig å oppnå – og at de sjelden oppnås gratis. At en drøm blir kun virkelighet med en handlingsplan, besluttsomhet, hardt arbeid og stayerevne. Kanskje når du ikke drømmen, aldri! Kanskje tar livet en sving, så du må skape nye drømmer, nye mål. Livet er slik, som drømmer er det.  Uten drømmene vil vi slutte å utforske, slutte å strekke oss, slutte å anstrenge oss.

Mange mennesker kommer til meg, fordi de var pushet av sine omgivelser da de valgte utdannelsesretning. Det var overivrige, velmenende foreldre som ville at de skulle bli lærere, leger, jurister, økonomer eller ingeniører. Selv sitter de ulykkelige i stolen foran meg, og hadde valgt helt anderledes hvis de hadde fått velge på nytt. En ville ha blitt håndtverker, en annen ville ha jobbet med veledighet, en tredje i Leger uten Grenser. Listen er lang!

Vi må ikke undervurdere ungdommen! De aller fleste vet at de ikke kan bli superstjerner innen sport, sang, musikk, dans eller teater – til tross for at flere har mulighet nå enn da min generasjon vokste opp. Det er ikke lett å velge retning i en alder av 15. Derfor sier jeg til de som spør. Livet er langt. Du vil komme til å velge feil, eller ikke. Begge deler vil du lære av. Begge deler vil forme deg og gjøre deg til den du er.

Noen drømmer skal forbli nettopp drømmer. Uten handling, er en drøm bare en drøm! Men gir du drømmene vinger og lar de fly i den retning som gir deg mening og verdi, vil du kjenne lekende sommerfuglvinger i magen, og de vil vise hva som bor i deg.

Drøm søtt – drøm deg hjem!

 

Døden

 

 

Back To Top