Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 28: Takknemlighetsgjeld – tell ting du er takknemlig for!

Bever

 

Så her sitter jeg og hører en hund som gjør i det fjerne med fuglekvitter på ørene samt en utrydningstruet gjøk – som tidvis galer kokko.
Og han har sikkert litt rett i alt den sier, for jeg føler meg deilig kokko her jeg sitter på en stubbe og skuer utover friheten som ligger i fri flyt foran meg. Holder brått pusten i det en beverfant glir sakte gjennom vannet – forbi på andre siden. Fiskene spretter – lager ringer i vann – og insekter blir til mat. Himmelen er faretruende mørk på den ene siden – og pur rosa og lyseblå på en annen. Stille vann – rolig puls – jeg er!

Har du kjent på den i det siste? Takknemlighetsgjelden? Over noen som hjalp deg uventet, som løftet deg og så deg når du trengte det som mest? Noen eller noe som overrasket deg? Gledet deg? Noe som gjorde deg sprell levende? Små og store ting som gjør at du holder pusten i ren takknemlighet over å være til.

Ikke minst etter feiringen av vår flotte nasjonaldag – hvor vi hver gang bli minnet på viktigheten av vår frihet, selvstendighet, vårt demokrati og vår velferd. Hvor heldige er vi ikke som bor i dette landet! Store ting å være takknemlig for!

Vi må aldri glemme å takke! Det ligger utrolig mye kraft i det å være takknemlig! I stedet for å velge å være et offer, kan du velge å være takknemlig! Uansett hvor vanskelig og tøft ting kan føles, er det nesten alltid noe å være takknemlig for. For det er ikke selvmedlidenheten og offerrollen som puffer deg videre – prøv heller neste gang å akseptere motstanden – og igjen så havner jeg på å ha fokus på det som er mulig å gjøre noe med. Og da er takknemligheten et viktig verktøy på veien.

En av mine døtre fortalte meg for noen år tilbake, at hun hadde en bok hvor hun hver kveld skrev ned hva hun gledet seg til dagen etter. I en alder av 12, er det en fin ting å se at det er en drivkraft – noe som gir takknemlighet. Det fine var, at det var små øyeblikk – som ikke nødvendigvis handlet om materielle ting. Men som å glede seg til å se vennene igjen, avtale om et overnattingsbesøk osv.

Jeg håper du slutter å lete etter feil i ditt liv, men heller leter etter ting å glede deg over og være takknemlig for!

Ha en takknemlig fortsettelse av uken!

 

Takknemlighetsgjeld er den eneste gjeld som gjør menneskene rike!

Fredrik Gade

Back To Top