Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 22: Stemmens kraft

Veien

”Ja, hei – hvordan gikk det da?” spør hun ivrig. Jeg har nettopp ringt en kandidat for å informere om hvordan det gikk på siste intervju. ”Det gikk dessverre ikke din vei,” svarer jeg. De valgte å gå for en av de andre kandidatene.” Det blir stille i den andre enden. ”Så rart,” svarer hun. ”Jeg som var så engasjert og hadde så lyst på denne jobben. Navnet mitt sto bokstavelig talt i den annonsen. Hva skjedde?” fortsetter hun.

”Dessverre så syntes kunden at det ikke virket som du var motivert for stillingen. At det ble kjedelig og monotont, og at de så ikke helt salgssjefen i deg.” «Og du, hva synes du da? Jeg vil jo gjerne lære litt av dette her” fortsetter hun stille.

”Jo, jeg er dessverre litt enig med kunden. Jeg forstår selvsagt at det er litt nerver i bildet her også. Du klarte dessverre ikke å vise helt hvem du er. Kroppsspråket ditt var tilbakelent og lite på hugget, og det virket som du kjedet deg når du svarte eller fortalte om deg selv. Det var noe med stemmen og kroppsspråket som ikke harmonerte med det som kom ut av munnen, ” fortsetter jeg. ”Dermed ble de utrygge på hvem du faktisk er og du falt dessverre gjennom.”

Glem aldri at et intervju er et salgsmøte. Er du trygg på egen kompetanse, evner, egenskaper og motivasjon? Har du forstått jobben og hva som kreves? Vil du og kan du gjøre jobben? Vil du gjøre jobben på den måten arbeidsgiver ønsker? Har du trent på hvordan du skal formidle dette i ditt møte med de som ansetter? Snakker du tydelig? Kjenner du stemmen din og dens iboende muligheter og fallgruver?

Det finnes ingen tekniske hjelpemidler som kan erstatte mennesket naturlige energi og utstråling. Du skal overbevise og nå frem med ditt budskap om at det er klokt og trygt å velge deg. Alle mennesker kan utvikle og styrke sin personlige utstråling og frigjøre karisma. For som i all kommunikasjon, handler det også om dette på et intervju.

Vi er alle ulike med forskjellige temperament – og det er ikke meningen at alle skal gjøre alt likt. Du må finne din personlige stil, og det gjelder å finne teknikker som kan hjelpe deg og deretter må du trene, trene, trene – som om du skulle på verdens viktigste salgsmøte! For det er jo det du praktisk talt skal, når du søker på en stilling som du er motivert og kompetent til.

Jo, tydeligere du snakker, jo større blir din gjennomslagskraft. Får du tak i kraften i stemmen din fra det rette stedet i magen – vil det i seg selv gi deg energi. Om du sier eller gjør noe galt under intervjuet, vil du bli tilgitt, så lenge du viser engasjement og motivasjon.

Virker du usikker, uforberedt, kjedelig og slurvete – får du ikke jobben! Sørg for at din kompetanse og dine evner kommer til sin rett! Forbered deg skikkelig på oppgaven som alle profesjonelle utøvere gjør det. For så mye respekt bør du ha for deg selv, din kompetanse og ditt fag, og ikke minst for de som har kalt deg inn til intervju.

For å få frem ditt budskap må du altså trene på egen formidlingsevne. Når du forlater intervjurommet, er det kanskje ikke det du sa som vil bli husket best, men følelsen du etterlot i rommet, som vil være med på å avgjøre om du vipper i den ene eller andre retningen.

 

se_i_speilet

Back To Top