Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 21: Men hva skal jeg gjøre når jeg blir pensjonist?

høstløv nytt liv1

«Men hva skal jeg gjøre når jeg blir pensjonist da, Tove? Jobben min er alt for meg!» Ekte fortvilelse fra en mann på over 70, som har jobbet sine timer og vel så det.

Jeg har møtt mange av de i det siste. Nesten-pensjonistene som klorer seg fast til jobbene sine. Som ikke vet hva de skal bruke resten av sitt liv til. De vet bare at de må eller bør slutte å jobbe, men har skjøvet planleggingen av pensjonisttilværelsen foran seg.

«Men du har sikkert en rekke bøker du ønsker du hadde lest eller kanskje til og med skrevet? Steder eller et land du skulle ha besøkt, filmer du skulle ha sett, venner og familie du skulle ha brukt mer tid på? Noe du ønsker å lære deg som du ikke har hatt tid til å gjøre?» Forsøker jeg meg forsiktig.

Han nikker. «Joda, men jeg har fortsatt arbeidslyst og evne, fortsetter han. «Kanskje noen vil kunne bruke meg som konsulent? Om ikke på fulltid – men litt på timebasis?»

«Ikke la jobben definere hvem du er!» leser vi så klokt. Det er nok et langt lerret å bleke – og få det til å bli sannhet i hodene på folk. Jobben er viktig for oss.

Min bestefar, som til slutt havnet på gamlehjem, var senil dement helt på slutten. Korttidsminnet hans var elendig. Men midt i samtaler under besøkene, kunne han kaste seg opp og si; «Nei, dette har jeg ikke tid til! Jeg må ut i fjøset og gjøre jobben min jeg nå. Kan ikke la kyra vente!» Og jeg husker jeg stilte meg opp foran døra for å stoppe ham; «Du kan slappe av nå, Bestefar, du har fri! Du har ikke jobbet på lenge, og trenger ikke å jobbe mer!» Dette gjentok seg flere ganger under samme samtale.

Så hvordan er det hos deg? Har bedriften du jobber for en uttalt seniorpolitikk når det gjelder overgangen fra arbeidsliv til pensjonisttilværelse? Det gjelder å begynne tidlig nok. Være i forkant. Pensjonisttilværelsen kan bli starten på en ny spennende reise – mulighetenes reise. Som alt annet, kan det lønne seg med en plan – noen mål. Jeg hjelper deg gjerne i gang med planleggingen av din nye reise. Coachingsamtalene skreddersys ditt ståsted, og målet er å legge best mulig til rette for økt innsikt, informasjon, valgmuligheter og ikke minst handling og fremdrift.

«Når man blir 66, da gjør man som man vil, når man blir 66 først da tar livet til…» synger Wenche Myhre. Livet tar til når du setter deg selv i førersetet! Gjør ditt til for at du kan sitte der lengst mulig!

 

Karin Boye

Back To Top