skip to Main Content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr. 13: For mitt hode er mitt hus hvor mine tanker holder til…

12625718_10208286761704361_1900106321_nNoen som kan kjenne seg igjen i dette bildet? Dette er en tegning som ligner på den jeg skapte meg da jeg gikk på videregående skole. Stemmene i hodet som enten ville meg vondt eller vel. Jeg var sjenert og hadde en særdeles god evne til å rødme i både forståelige og uforståelige situasjoner. Heldigvis klarte jeg oftere å gjøre frykt til kraft enn motsatt – slik øvde jeg stadig utenfor egen komfortsone med stort hell. I 8. klasse begynte jeg å lese om psykologi og menneskesinnet, gjorde notater, forsøkte å finne ut av ting, for allerede da forsto jeg at inni mitt hode var det noen som ønsket å hindre meg i å gjøre ting jeg ønsket og drømte om. Disse stemmene gjorde meg sliten, og jeg ville finne en måte å fjerne de på. Det var alltid de ondsinnede stemmene som forsøkte å utkonkurrere de gode. Stemmene som heiet på meg.

«Hei,» sier kvinnen i den andre enden av røret. Hun ringer på en stilling vi har utlyst. «Har du fått mange søkere til stillingen?» spør hun, etter å selv ha fortalt at hun har søkt og at hun er spent på hvordan hun ligger an. Jeg forteller at vi har fått 120 søker og at vi nå er i gang med å gjennomgå søknadene. Hun blir stille, og sier «120 søkere, ja, da er nok sjansen liten for meg.» Og jeg ser henne nærmest krympe i telefonen. «Hvorfor sier du det?» spør jeg. «Jo, det er sikkert mange der med mer utdannelse og kompetanse enn det jeg har….» fortsetter hun spakt, og takker etterhvert høflig for samtalen.

Hvor ofte forringer vi ikke vår egen verdi når ting kanskje en gang gikk skeis eller bare ikke som forventet. Hvor snar er du ikke til å snakke ned deg selv, egen atferd og verdi? Uten noen som helst grunn! At du ikke er bra nok, at du ikke duger, at du kommer til å feile, at du ikke må tro at du er noe.

Kanskje sabotørene har holdt deg lenge nok tilbake nå? Og forhindret deg i å leve det livet du fortjener og ønsker? Kanskje er det på tide å takke de for det de har gjort, for noe bra har de kanskje også gjort? Men at de nå kan gå fri – førtidspensjonere seg? I hvertfall må du sørge for å ha de på en armlengdes avstand! Finn ut av hvem de er! Hvem hindrer deg i å leve ut den du er? Og ikke minst se på hvem som er dine indre anerkjennere – dine støttespillere. Hvorfor skal du snakke og behandle deg selv styggere enn du behandler en venn, en kollega eller medarbeider?

Livet er en reise – og vi må øve på å leve med oss selv på godt og vondt. Enklere blir reisen når du stopper opp og gjør deg kjent med deg selv – som om du var din egen gode venn. Gjør det til en vane å ta møter med deg selv. Stopp opp og lytt til de indre gode stemmene, klapp deg selv på ryggen og si at «Jeg er god nok – Dette er godt nok!» Kanskje til og med «godt nok for de svina»! (ref. Anita Krohn Traaseth)

 


90-prosent

Back To Top