skip to Main Content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr 10: Burde ikke snillhet være den ypperste av alle egenskaper?

SNø

Naturen gjør meg snillere, og jeg oppsøker den så ofte jeg kan og nyter alt hva hver årstid har å by på. Her når jeg igjen min egen puls, blir gladere, sterkere, mer oppmerksom, mer ekte og snillere.

Jeg mener ikke selvutslettende snill. At man sier ja, når man mener nei eller når man strekker seg hele tiden på andres premisser. Det er heller ikke særlig snilt å unnlate å ta opp ubehagelige ting som er nødvendig for å komme seg videre. Jeg mener heller ikke så snill at jeg ville ha latt deg passere meg i løypa uten konkurranse. Men smøring skulle du ha fått lånt, hvis du trengte det. En fair, raus konkurranse har aldri skadet noen!

Men snill som mennesker er det, som naturlig bærer med seg en omsorg og omtanke for andre. Som ekte bærer med seg dette i sitt hjerte – som sin etikk – snill som i evnen til å ville hverandre vel. Ref. Kunsten å være snill Stefan Einhorn.

Når jeg intervjuer en del ledere, så vil mange ha seg frabedt å være snille – som om det er en lyte. Som om det er en motsats av å være direkte – kalle en spade for en spade. Går det ikke an å kalle en spade for en spade når du er snill? Går det ikke an å si i fra hvis du er snill i ordets rette betydning? Går det ikke an å ta upopulære avgjørelser eller en konflikt hvis du er snill?

Selvfølgelig lønner det seg å være snill! Både i ditt lederskap og medarbeiderskap, i ditt vennskap og slektskap og ikke minst lønner det seg å være snill mot deg selv! Hvorfor skal du behandle deg selv dårligere enn du behandler andre? I følge Wiktionary betyr snill å være god, kjærlig og omsorgsfull. Det motsatte er slem og stygg.

Med snillhet risikeres økt arbeidsglede, trygghet, åpenhet, tillit, positivitet, lojalitet, tilhørighet, samarbeid, optimisme og entusiasme – fordi du vil rose mer, anerkjenne mer, se mer – spille andre og deg selv bedre.

Lykkelige, glade, snille mennesker er vinn-vinn for bedriften. Så jeg slår nok et slag for å ville hverandre vel på ekte!

positive_emosjoner

Back To Top