Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Nr 8: En fred inni hjertet et sted

Best båt

Traskende mot trikken, leier de to i takt. Mens plastinnpakkede instrumenter spiller optimistisk «Fly me to The moon». Kalde regndråper blir til is før de når bakken. Tynne drømmende nylonsstrømper venter skjelvende nyforelsket, og teller klemmer som sitter løst blant venner som møtes før de haster inn i julefreden. Tilbake ligger Nationaltheateret med sine tomme pappkrus. Og triste gatemusikanter har for lengst fløyet til helt andre steder enn til månen…

Og her står jeg, med paraplyen min, bivåner det hele mens jeg venter på at NSB skal ta meg «hematt tel jul».

Så heldige vi er, tenker jeg, som kan tenke på jul som noe hyggelig og fredelig. Så heldige vi er, som kan tenke på jul overhodet! Jeg blir plutselig ekstra gavemild denne dagen. Gir en 20er-mynt til en som spør, og en femtilapp til Frelsesarmeen. Jeg føler meg slett ikke som noen helt av den grunn.

Sterke bilder og ord på hjernen etter alt dette stygge som har hendt de siste ukene i Paris, i Syria og i verden forøvrig. Store, dramatiske, uforståelige, forferdelig ting som hver dag skjer på vår klode – hendelser som forhindrer mennesker i å leve. Som blir frarøvet det viktigste av alt; trygghet og fred.

Og vi, i vår selvgodhet, kan unne oss å se til både høyre og venstre – og kanskje sørge for at dette blir en en vakker høytid med fred og kjærlighet for flere enn oss selv. Gi en hjelpende hånd til en som er syk og svak, eller en som nettopp har kommet hit som flyktning, en som sitter ensom, gammel eller ung – eller barnet og kvinnen du vet er ekstra utsatt for vold og overgrep i disse høytidene. Det handler om å bry seg – ikke bare i jula, men hele året!  Og som Ole Paus sa det: «Hvis du ser at noen er svak, så gi dem en verden der de er sterke nok!»

Jeg vil med disse ord takke så inderlig for følget så langt, og ønsker alle mine gamle og nye kontakter en gledelig, fredelig og kjærlig jul, med ønske om det aller beste for 2016!

 

Legg våpnene ned – det er jul du må finne – en fred inni hjertet et sted!

Amund Enger/Jan V. Johannesen

Back To Top