skip to Main Content

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

ACC

Associate Certified Coach (ACC) er en internasjonal coachsertifisering, og det første sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå ACC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

Nr 8: En fred inni hjertet et sted

Best båt

Traskende mot trikken, leier de to i takt. Mens plastinnpakkede instrumenter spiller optimistisk «Fly me to The moon». Kalde regndråper blir til is før de når bakken. Tynne drømmende nylonsstrømper venter skjelvende nyforelsket, og teller klemmer som sitter løst blant venner som møtes før de haster inn i julefreden. Tilbake ligger Nationaltheateret med sine tomme pappkrus. Og triste gatemusikanter har for lengst fløyet til helt andre steder enn til månen…

Og her står jeg, med paraplyen min, bivåner det hele mens jeg venter på at NSB skal ta meg «hematt tel jul».

Så heldige vi er, tenker jeg, som kan tenke på jul som noe hyggelig og fredelig. Så heldige vi er, som kan tenke på jul overhodet! Jeg blir plutselig ekstra gavemild denne dagen. Gir en 20er-mynt til en som spør, og en femtilapp til Frelsesarmeen. Jeg føler meg slett ikke som noen helt av den grunn.

Sterke bilder og ord på hjernen etter alt dette stygge som har hendt de siste ukene i Paris, i Syria og i verden forøvrig. Store, dramatiske, uforståelige, forferdelig ting som hver dag skjer på vår klode – hendelser som forhindrer mennesker i å leve. Som blir frarøvet det viktigste av alt; trygghet og fred.

Og vi, i vår selvgodhet, kan unne oss å se til både høyre og venstre – og kanskje sørge for at dette blir en en vakker høytid med fred og kjærlighet for flere enn oss selv. Gi en hjelpende hånd til en som er syk og svak, eller en som nettopp har kommet hit som flyktning, en som sitter ensom, gammel eller ung – eller barnet og kvinnen du vet er ekstra utsatt for vold og overgrep i disse høytidene. Det handler om å bry seg – ikke bare i jula, men hele året!  Og som Ole Paus sa det: «Hvis du ser at noen er svak, så gi dem en verden der de er sterke nok!»

Jeg vil med disse ord takke så inderlig for følget så langt, og ønsker alle mine gamle og nye kontakter en gledelig, fredelig og kjærlig jul, med ønske om det aller beste for 2016!

 

Legg våpnene ned – det er jul du må finne – en fred inni hjertet et sted!

Amund Enger/Jan V. Johannesen

Back To Top