skip to Main Content

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

ACC

Associate Certified Coach (ACC) er en internasjonal coachsertifisering, og det første sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå ACC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

Nr. 7: Når er det egentlig alderen slår sprekker?

Bilde av isen

Har du stått og hørt på tjernet som roper under isen tidlig på vinteren? Det romler som om det romler i magen din når du er skrekkelig sulten – etterfulgt av lyden av is som slår sprekker. Og står du helt, helt stille og nesten holder pusten, hører du isen knepper – og romler igjen, og danner nye sprekker. Frosten, fargene, stillheten og lydene gjør opplevelsen magisk. Det er som om tjernet protesterer mot å måtte ligge i ro – undertrykt av dette kalde, harde, nye, men magisk, blanke som glitrer ungdommelig når solen skinner på det.

”Jeg er en ungdommelige 55 åring altså,” sier han. Vi har akkurat tatt hverandre i hendene og presentert oss for hverandre. ”Ja, jeg er ikke så gammel – det er bare et tall. Jeg er ung og aktiv, og kan nok løpe om kapp med hvilken som helst 30 åring og fortsatt ha en sjans!” Jeg rekker ikke å svare. ”Ja, jeg trodde ikke at jeg skulle bli kalt inn til intervju fordi jeg er såpass senior!”

Han er kalt inn til intervju, og sitter der neste vantro over å ha blitt innkalt. Han har søkt mange jobber, og han prøver febrilsk å skjule sin påbegynnende triste resignasjon.

”Alder var ingen kriterie for denne jobben sist jeg sjekket, ” svarer jeg med et glimt i øyet. ”Jeg håper virkelig ikke det sto noe om alder i annonsen?” spøker jeg videre. Han ser på meg usikkert, og smiler ”Nei da, men jeg har søkt så mange jobber nå og…”

Jeg forteller ham om prosessen, om hvorfor jeg har kalt ham inn, og hva han kan forvente gjennom intervjuet og i den videre prosess, før vi starter. Jeg forteller at jeg så objektivt, nøytralt, fordomsfritt og så nysgjerrig som mulig vil stille alle kandidater de samme spørsmål knyttet til kompetansene, egenskapene og evnene vi er på jakt etter – dessuten er jeg opptatt av å finne ut hvem han er innerst inne – hva er hans verdier – hva er viktig for ham – hva han står for og hvorfor han har lyst på stillingen.

Han slapper litt mer av. I løpet av den første timen har han likevel greid å fortelle flere ganger om hvor gammel han er og hva alderen har å si eller ikke si.

Når blir man egentlig senior? Senior er et menneske som er eldre – det motsatte av junior. Arbeidslivet fylles av titler med senior i seg. Jeg har ofte tenkt at dette med senior er knyttet til alder, som et bevis på lang erfaring og kompetenthet – som i ”seniorkonsulent” – ”seniorrådgiver” osv. Men sjekker man rundt i dag, ser man tittelen brukt på de også rundt 30. Hva avanserer man til da som 50 åring? Er det egentlig da alderen begynner å slå sprekker – i hvertfall i hodene på folk?

Forskning viser at eldre i gjennomsnittet er like produktive som yngre. Det man presterer i jobben, har primært sammenheng med arbeidsevne og arbeidslyst.       (Seniorpolitikk)

Kjære kandidat, bli ikke den som setter fokus på alder i intervjuet! Har du først blitt kalt inn til et intervju, er du kvalifisert. Ha fokus på det som er viktig for stillingen – la ingen begrense din motivasjon eller kapasitet – og du må heller ikke begrense deg selv! Skal du komme deg videre i en jobbsøkerprosess, må du velge å stoppe disse usanne, negative fordommene du har om alder.

De fleste har noen sprekker – velkommen som motivert søker!

 

There is a crack in everything. That is how the light gets in.

Back To Top