Skip to content
professional-certified-coach-pcc

PCC

Professional Certified Coach (PCC) er en internasjonal coachsertifisering og er det andre sertifiseringsnivået i den internasjonale coachorganisasjonen ICF. For å oppnå PCC må du være akkreditert gjennom en ICF godkjent skole, som Co-Active Training Institute (CTI), og bestå etikk-eksamen Coach Knowledge Assessment test (CKA).

PCC innbærer mer enn 125 undervisning/trening sammen med erfarne trenere, samt minst 500 timer med egne klienter.  PCC fornyes hvert tredje år.

 

ICF_Member

ICF

ICF International er verdens fremste og største organisasjon for profesjonelle coacher. Som medlem er vi  en del av et internasjonalt nettverk som representerer og understøtter profesjonalitet og kvalitet. ICF Globalt eier ICFs premium merkevare (brand) og står for de veldefinerte og respekterte kjernekompetanser, etiske retningslinjer, sertifiseringsprosesser og akkrediterte coachingutdannelser.

Vi er også medlem i ICF Norge, og er en del av det profesjonelle coaching-nettverket i Norge. Sammen er vi sterkere og vi løfter coaching som profesjon. ICF Norge er godt representert i arbeidet for utvikling av et norsk standard for coaching.

ORSC Trained _Badge

ORCS

ORSC™ står for organisasjons- og relasjonssystemcoaching.

Å mestre eller skape gode relasjoner kan være svært krevende. For å klare dette trenger vi et språk for å sette ord på og bevisstgjøre det som skjer mellom individene i en relasjon eller organisasjon. ORSC (Organization & Relationship Systems Coaching) gir oss et slikt språk gjennom sine mange verktøy og modeller.  Denne tilnærmingen skaper bærekraftige og motstandsdyktige lag, organisasjoner og familier.

DNV GL

Sertifiseringen er et kvalitetsstempel i markedet og dokumenterer  relevante kunnskaper innenfor fagområdet. Dette innebærer at vi legger vår stolthet i å vedlikeholde og holder oss oppdatert innenfor faget, slik at vi til enhver tid kan bidra til en profesjonell rekrutteringsprosess for kunde og kandidat. 

 

CPCC

Sertifiseringen, CPCC, betegnes som gullstandarden innen coaching. Co-Active Training Institute har eksistert i mer enn 25 år, og er i dag en av verdens ledende på utdanning av coacher. Co-Active coaching bygger på grunntanken om at alle mennesker er naturlig kreative, ressursterke og hele.

Blogginnlegg nr 4: Om å se seg selv i speilet

Isskulptur

”Hvordan går det da?” spør folk meg, ikke minst nå som jeg har startet mitt eget AS. ”Hvordan går det i bransjen din om dagen? Du er jammen tøff og modig?!”

Og jeg svarer som jeg har gjort det i alle år jeg har vært selvstendig næringsdrivende – det har blitt noen år nå.  ”Det går akkurat som jeg velger at det skal gå, og jeg får ikke mer aktivitet enn jeg velger selv. Det blir som jeg gjør det til, smiler jeg tilbake!” Noen ser på meg, noen rister på hodet, noen tenker og noen våger til og med å si ”Ja, men følger du med i nyhetene så ser man jo at ting er vanskelig! Det er vanskelig å være arbeidsledig nå, det er vanskelige tider i Norge altså!”

Jeg møter noen av disse arbeidsledige i intervjuer. Disse har klart å selge seg inn på et jobbintervju – og så bruker de opp tiden på intervjuet til å klage over hvor vanskelig det er å søke jobb – på hvor liten tiltro de har til prosessene  – kritiske – mistroiske og noen nesten uten et smil. Og de verste er de som fortsetter samtalen med å rakke ned på tidligere arbeidsgivere, ledere og kollegaer. Alle andre er helt håpløse.  De forteller videre at de har søkt mange jobber, men det har blitt få intervjuer og ingen tilslag så langt. Jeg slutter å stille mine vanlige rekrutteringsspørsmål i slike sammenhenger.

På oppdrag fra mine oppdragsgivere, har jeg i slike situasjoner på meg rekrutteringshatten. Det er veldig fristende å sette på seg karrierecoach-hatten. Så sitter de kanskje der på intervjuet, med kompetansen og evnen – men holdningen og innstillingen hindrer de i å komme seg videre.   Og det finnes ingen quick-fix for slike holdninger eller innstillinger, men åpenhet for å ta i mot tilbakemeldinger og selvrefleksjon, er første skrittet mot en mulig endring.

Å se seg selv i speilet, er ofte en nyttig øvelse. Særlig i forkant av et jobbintervju. Hva tror du rekruttereren ønsker å vite om deg? For har hun gjort jobben sin, så vet hun hva hun leter etter i form av en nøye utarbeidet kravspesifikasjon. Og det er mot denne du skal måles – ikke mot de andre søkerne. Har du kompetansen, egenskapene, evnen, holdningen, verdiene og motivasjonen?  Har du forstått hva som jobben innebærer, og kan du og vil du utføre jobben slik som arbeidsgiver ønsker på en lønnsom måte?

Er kroppen og hjernen full av frustrasjoner, bitterhet og aggresjon, bør du la være å gå på jobbintervju. For det vil ikke skaffe deg jobben – det blir et bortkastet møte.  Din mentale hygiene, er helt avgjørende for om du går videre i prosessen eller ikke.

Så prøv å se deg selv slik andre ser deg – lag en plan på hvordan du skal komme deg dit du ønsker å være. Vær realistisk og dønn ærlig mot deg selv. Å skape varig endring, å innarbeide en ny vane – krever trening.  Finn noen du kan stole på, noen som vil deg vel og som kan hjelpe deg – de fleste trenger hjelp fra andre for å kunne endre sin atferd. For å lykkes med dette må du faktisk også trene både viljen og troen på at du kan lykkes.  Og gjør deg selv en tjeneste, tren på fremgang ikke på fullkommenhet!

Lykke til med treningen!

Livet ditt består 10% av det som skjer, og 90% av hvordan du reagerer på det som skjer! (Charles Swindol)

 

Back To Top